Отидете към основна версия

23 738 84

Електромобилите напълно губят от колите с ДВГ по отношение на надеждност

  • електромобили-
  • двг-
  • класация

Американското издание Consumer Report публикува нова оценка за надеждност на коли с двигатели с вътрешно горене и с електромотори

И така, автомобилите с марка Lexus, и по-специално моделът GX, бяха признати за най-надеждните от Consumer Report. В челната десетка са още модели на Mazda, Toyota, Infiniti, Honda, Subaru, Buick, Acura, Nissan и Mini, като всички те са с двигатели с вътрешно горене. Общо рейтингът наброява 28 производителя, като чак на предпоследното място в него е американската марка Tesla.

Оценката на Consumer Report за надеждност на автомобилите се основава на отзиви на собственици на автомобили. Потребителите посочват какви повреди са срещнали през годината при използването на колите им, а също така споделят общото си впечатление от конкретен модел. Сред тях има, както автомобили с двигатели с вътрешно горене, така и електрически коли.

Що се отнася до Tesla, то според главния изпълнителен директор на Consumer Reports Джейк Фишър, кросоувърите Model Y и X са се представили най-зле по отношение на надеждността, докато седанът Model 3 е получил по-висок рейтинг, но стигащ на марката едва за 28-мата позиция.

Любопитно е още, че не само електрическите превозни средства с марката Tesla са на дъното на рейтинга за надеждност. Електрическите автомобили от други компании също не успяват да покажат приличен резултат. Това е особено валидно за сегмента на кросоувърите. Резултатът им е много нисък и дори не става дума за батериите или електрдвигателите.

Въпреки че Ford Mustang Mach-E получи оценка над средната, Фишер твърди, че не всичко е толкова розово в работата на този електрически автомобил и има много оплаквания от потребителите. Други представители на този сегмент също имат проблеми с управлението на седалките, климатика и други системи. Също така собствениците на електромобили често се оплакваха от различни течове от уплътненията на стъклата.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 68 гласа.

Свързани новини