Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 14:35 4 932 4

Властите в Пекин: Приоритет на твърдотелните батерии за NIO

  • твърдотелни батерии-
  • nio-
  • китай-
  • електромобили

Появата на първите електромобили с такива батерии се очаква в края на тази година

Властите в  Пекин: Приоритет на твърдотелните батерии за NIO - 1

Преди година, по време на представянето на NIO ET7, стартъпът обеща да оборудва седана със 150-киловатова твърдотелна батерия, с която моделът може да измине повече от хиляда километра. Малко по-късно се появиха слухове, че компанията WeLion, която съществува от 2016 г., ще бъде доставчик на иновативните аумулатори, като това беше потвърдено и в официални документи от властите в Пекин.

Както мнозина вероятно са предположили, WeLion New Energy Technology е базирана в Пекин. Администрацията на 22-милионния град публикува списък с най-важните проекти за тази година. Именно в този списък се появява задачата за изграждане на производството на твърдотелни батерии WeLion.

От самата NIO обаче все още не са обявили кой ще бъде доставчикът на техните електрически превозни средства. Припомняме, че появата на твърдотелни батерии при моделите NIO трябва да се случи в края на тази година.

Властите в  Пекин: Приоритет на твърдотелните батерии за NIO

Слуховете за връзките на WeLion и NIO се появиха, след като се заговори, че производителят на електрически автомобили е предоставил на WeLion значително финансиране за разработване на твърдотелни батерии, което обаче все още не е официално потвърдено.

След тези доклади започнаха активни дискусии за новите батерии на електромобилите NIO. Повечето експерти са уверени, че твърдотелните батерии ще излязат на пазара не по-рано от 2025 г. NIO побърза да коментира въпроса, заявявайки, че батерията им ще бъде полутвърда. Тоест ще съдържа течни компоненти.

Освен това, оформлението на тази батерия съдържа хибриден електролит, който се втвърдява в самата клетка. Акумулаторът се отличава и с изключително високо съдържание на никел и композитен анод от силиций-въглерод. Според NIO енергийната плътност е 360 ватчаса на килограм, което е много висока стойност за днешните стандарти.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    18 11 Отговор
    Евроатлантическите макаци ще започнат да спират не само най добрите биотехнологични продукти, но и всички останали китайски стоки, за да пробутват скъпите си боклуци, които на всичкото отгоре пак са правени в Китай 😂😂😂
  • 2 ТRIF

    10 0 Отговор
    Батерията на електричките е най-важния компонент в автомобила. Борбата днес е за най-удачната батерия за возилото. Изнесената информация съвпада и с други источници и се надявам да е реална. Евроейски, американски и японски традиционни производители на автомобили пропиляха ценно време затова и агонията им ще е болезнена. Спечели Китай. Това е новият лидер в автомобилостроенето на електрички. Качеството им не е това което се желае, но го подобряват и пазара го превземат основно с ценови дъмпинг.
    На печелившите честито.
  • 3 От Плевен съм

    4 2 Отговор
    Няма спиране тока. До 10 год , бензина и нафтата ще са забравени.
    А иначе за китайските стоки - много са хубави и на добра цена , но всичко е за сметка на безогледно замърсяване с отрови на водата и въздуха в Китай. Рано или късно китайците ще се спрат и ще се опитата да си поочистят земята водата и въздуха и тогава и цените ще се качат.

    Коментиран от #4

  • 4 габрово

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "От Плевен съм":

    У Плевен шматките нямате спиране а? От де ще се произведе 2-3 пъти повече ток следващите 10г бе плевенски шаран и на каква цена ще е ..бетер македонци сте у тоя плевен.