Отидете към основна версия

5 209 12

Daimler AG вече не съществува: Има само Mercedes-Benz Group AG

  • daimler-
  • mercedes-benz

Но това не е всичко. Смяната на името се дължи на разделянето на производството на камиони и леки автомобили в две отделни компании. Daimler Trucks, която притежава марките Freightliner, Fuso, Western Star и други, започна да търгува на Франкфуртската фондова борса в края на миналата година.

Що се отнася до Mercedes-Benz Group AG, тя се състои от марките Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach и Mercedes-EQ. Следователно символът на акциите ще се промени от "DAI" на "MBG".

„Промяната на името на Mercedes-Benz Group AG подчертава нашата обновена стратегия“, казва Ола Калениус, председател на управителния съвет на Mercedes-Benz Group AG. „В същото време искаме да изясним какво виждаме като същността на нашата компания – да създадем най-желаните автомобили в света.”

В допълнение, Daimler Mobility AG (лекотоварни търговски превозни средства) също беше преименувана на Mercedes-Benz Mobility AG.

„Автомобилите и микробусите на Mercedes-Benz и камионите и автобусите на Daimler са различни компании с различни групи клиенти, технологии и капитали“, обяснява Келениус. „Като се има предвид това, ние вярваме, че те ще работят по-ефективно като независими организации.“

Припомняме, че Mercedes-Benz е създаден през 1926 г. в резултат на сливането на две компании, ръководени от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Но историята на компанията започва през 1886 г., в зората на автомобилната ера - тя е един от най-старите автомобилни производители в света.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.

Свързани новини