Last news in Fakti

27 Април, 2022 16:51 49 531 35

Внимание: Mercedes-ите поскъпват драстично

  • mercedes-benz-
  • цени-
  • поскъпване

Силното търсене позволява на Mercedes-Benz да повиши цените, за да компенсира разходите

Внимание: Mercedes-ите поскъпват драстично - 1

Mercedes-Benz заяви, че предвид новата реалност, очаква силно търсене на автомобили от висок клас, а за да бъдат произведени луксозните автомобили на марката ще се наложи промяна в ценовата политика. Така компанията ще компенсира нарастващите разходи за суровини и транспорт. И въпреки доста по-високите цени, от Mercedes прогнозират увеличение на доставките, но след като недостигът на чипове намалее.

Стратегията за високи цени на германския автомобилен производител отчасти се основава на липсата на луксозни продукти. "Mercedes можеше да продаде повече превозни средства през първото тримесечие на годината, без да натиска цените надолу, ако не беше липсата на чипове", заяви главният финансов директор Харалд Вилхелм.

"По отношение на желанието на богатите хора да харчат парите си за изключителни продукти, като нашите, бих казал, че няма бариера, няма ограничение“, каза още Вилхелм по време на пресконференция за резултатите от първото тримесечие.

Данните сочат, че германският производител на премиум автомобили отбелязва ръст на печалбата преди лихви и данъци, достигайки до 5.2 милиарда евро за тримесечието, с марж от 16.4% в подразделението леки автомобили.

Финансовият директор потвърди насоките на марката за годината, но предупреди, че ескалацията на войната в Украйна може да удари производството, както то може да бъде забавено и от удължаването на блокирането заради Covid-19 в Китай.

Попитан дали спирането на доставките на газ от страна на Русия за Полша и България ще засегне производството в заводите на марката, Вилхелм заяви, че автомобилният производител все още не е забелязва никакво въздействие, но работи по начини за намаляване на използването на газ.

"Мога да кажа, предвид вчерашните новини по отношение на спирането на доставките на газ за Полша, а също и за България, че няма ясни последствия за нашите заводи в Германия, Палша и Унгария", каза Вилхелм.

"Въпреки че заводите в Германия покриват нуждите си от електроенергия чрез възобновяеми енергийни източници, те остават зависими от газ, по-специално за отопление на производствени халета и работа в цехове за боядисване", допълни експертът.

"Работим върху това как да намалим търсенето на газ, но също така и върху смяната на енергийния източник възможно най-бързо. Рязкото спиране би имало въздействие върху промишлената страна", завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    65 7 Отговор
    Нали им монтират перални.
  • 2 И чакаш

    47 5 Отговор
    две години !
  • 3 Вальоо

    93 2 Отговор
    Те добре че сега бяха 2 за лев
  • 4 Путин

    69 22 Отговор
    На девети май в Берлин и ще произвеждат Лади.
  • 5 Киро Острото

    73 3 Отговор
    Искам Мерцедес на газ!

    Коментиран от #35

  • 6 Оги

    95 25 Отговор
    Ама още ли има баламурници да ги купуват тея коптори скапан?

    Коментиран от #13

  • 7 бай селтак с набраните милиони

    63 5 Отговор
    таман щях да купувам 3-4 броя и ме отказахте
  • 8 ;ljkhgf

    100 1 Отговор
    Откакто свят светува върви "пир по време на чума" - богатите винаги стават по-богати, независимо дали икономиката и международното положени е в криза, рецесия, подем, хиперинфлация и т.н. Пък ние тук бедните се разправяме на кой му е по-голям, на кой газа му е скъп или евтин, или кой, коя "плеймейтка" е треснал. Направо отчайващо и депресиращо...

    Коментиран от #10, #34

  • 9 аре бе

    64 1 Отговор
    И сега едни опашки като се натрупат и пак няма да успеем да си купим, живота е несправедлив..!
  • 10 Гост

    32 5 Отговор

    До коментар #8 от ";ljkhgf":

    Ами не е точно така. Просто при голяма инфлация и голямо количество спестени свободни пари стоящи някъде, има по-голям смисъл да се изхарчат за луксозна трайна стока, отколкото да се стопят. Дори да не си толкова богат и да имаш едни 50 бона в банката, няма никаква логика да стоят там и покупателната им способност да се топи ежедневно.
  • 11 N/A

    39 0 Отговор
    Ама това не е новина, почти всички марки са с рекордни печалби именно защото си вдигнаха цените. И тъй като това не е свързано по никакъв начин с повишаване на качеството, инвеститорите просто си взимат своето.
  • 12 Дфен

    16 4 Отговор
    Аз за Дачия съм чакал колкото за бебе та що да не.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Няма грижи

    46 3 Отговор
    Българските новобогаташи от еврофондове и тройни цени няма да ги сплашат!
  • 15 така е

    28 5 Отговор
    Разбира се,че усилията да се създаде такъв луксозен кич, трябва да бъдат достойно възнаградени.
  • 16 Ти да видиш!

    8 15 Отговор
    "Данните сочат, че германският производител на премиум автомобили отбелязва ръст на печалбата преди лихви и данъци, достигайки до 5.2 милиарда евро за тримесечието, с марж от 16.4% в подразделението леки автомобили."

    Ти да видиш. Тесла също има 5 милиарда за първото тримесечие, но от два пъти по-малко продадени от Mercedes автомобили. При Тесла маржът на печалбата е над 30% и не смятат че продажбите ще намалеят тази година, а че ще се увеличат с 60%.

    Току-виж за годината спечелили повече от Mercedes, при положение, че за миналата година Mercedes беше най-печелившата компания в автомобилната индустрия. По-печеливша от Volkswagen и Toyota, които продават пет пъти повече от Mercedes.
  • 17 Баничарка Мерцедес

    44 10 Отговор
    Мерцедес бяха "изключителни продукти" преди 30-тина години! От тогава все падат надолу - скъпо, бързо-амортизиращо се и с дефекти! Платформи от Ситроен, двигатели от Пежо, електроника и чипове от Китай, ..... С тенденция да станат еднодневка-автомобили - по пътя на Gillett! Останаха им само само-хвалбите!
  • 18 Бай Хойчо

    15 1 Отговор
    Ей сега ще го преместя от левия в десния джоб...

    Коментиран от #29

  • 19 Ироничен

    21 0 Отговор
    "очаква силно търсене на автомобили от висок клас"
    ==========
    Меца казва, че тази година ще има много дренки, защото и се яде.
  • 20 Всичко е суета

    44 3 Отговор
    Марката автомобил е суета. Лукса е суета. Богатството е суета. Суета е да имаш същото, каквото има или построи комшията. Живота не е дълъг - 80, 85 год. най-много. А не 3000, както си мислят някои...
  • 21 Дядо ви КуРтИ от СеЛо ПипЕрКоВо...

    23 2 Отговор
    Като няма евтини мерцедеси,ще си купуваме А8 и 7Серия....
  • 22 Bmw

    18 6 Отговор
    Като има будали и дъртаци да ги купуват ,защо да не ги вдигат ,то си е печалба а само тя е важна за тях.
  • 23 Ами нормално

    19 2 Отговор
    Едно време целта беше да си увеличават печалбите като увеличават броя на продадените автомобили.


    После стигнаха максималния брой продажби за съответния клас и не можеха да увеличават повече печалбите с увеличаване на продажбите и затова запазиха цените, но започнаха да пестят от технологии и части, като сглобяват автомобилите си по чужди технологии с китайски части.

    Вече достигнаха до етап в който няма от какво да се пести, а не могат да вдигнат и продажбите, защото хората вече се усещат и предпочитат да си купят оригиналната баничарка Рено kangoo вместо баничарка Mercedes kangoo изкопирана от оригинала. Точно както стана и с пикапа Мерцедес Навара.

    Сега единственото което им остава е да вдигат цените на произведените по чужди технологии с евтини части автомобили и да продават табелката на която пише Mercedes. Това също ще проработи още няколко години, но оттам нататък ще тръгнат по пътя на великите Нокия и Кодак
  • 24 Смех

    12 7 Отговор
    Мерцедеси с двигатели на ситроен хахаха
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 наблюдател

    12 1 Отговор
    Една от причините е много прозаична-Европа печата парички денонощно.Инфлация,сър!/както пише един колега/.
  • 27 Злобен

    7 6 Отговор
    Втора употреба мерцедес е по евтин от ел велосипедите. Чудо на чудесата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 газо

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Хойчо":

    Е ти у джоба ли си го държиш!? И как става преместването много интересно...направил си си дупки в джобовете? Иначе нема кака да стане, освен ако не си го откъснеш.

    Коментиран от #30

  • 30 Ехааа

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "газо":

    Искал е да пише от крачол в крачол, ама толкова му е акъла.
  • 31 Ал Тъпоне

    5 2 Отговор
    Да си ги карат! Пи$ал съм им от високо на мерцедесите!
  • 32 Баро

    3 3 Отговор
    Гъзарите карат ауди,
    Маняците карат БМВ
    А който не разбира си купува мерцедес
  • 33 Готин

    1 1 Отговор
    Така говорят всички финансови директори, когато фирмата е пред фалит и цената на акциите пада.
  • 34 Ицо Багера

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от ";ljkhgf":

    Пропусна още един цветущ елемент от съвременната българска култура - ММА селяка, пардон боеца.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.