Отидете към основна версия

27 231 22

Най-безпроблемният 10-годишен кросоувър

  • автомобилът на старо-
  • honda-
  • pilot

Този просторен и мощен модел не е евтин, но не създава проблеми на собствениците

Когато купуват кола на вторичния пазар, автомобилистите се опитват да изберат най-надеждния модел, който, въпреки 10-годишната си възраст, например, няма да създава проблеми. Експертът на "За рулем" Сергей Зиновиев ни подсказва за един много интересен вариант. Това е голям, просторен и добре оборудван кросоувър с мощен, но икономичен двигател, който може да изключи половината цилиндъри при по-млко натоварване.

Ако търсите кросоувър на възраст 9-10 години с пробег от не повече от 200 хиляди километра, тогава обърнете внимание по-отблизо на рестайлинг версията на второто поколение Honda Pilot. Тази кола ще струва около 30 000 лв. Тя не се продава у нас, като нова, но на вторичния пазар изпадат екземпляри, които определено заслужават внимание.

За тези пари ще получите почти 5-метров триредов кросоувър (4 875 мм) с просвет от 200 мм и 510-литров багажник. Сред "екстрите", които са във всяка конфигурация, са круиз контрол, безключов достъп, камера за задно виждане и много други. Но най-важното е, че Pilot е оборудван с много надежден 3.5-литров шестцилиндров V-образен двигател, чиято мощност е 249 к.с.

Ако предишният собственик не е позволил маслен глад на двигателя, тогава дори при пробег от 200 хиляди километра не се очакват проблеми с него. В противен случай лопатките на разпределителния вал и биелните лагери могат да бъдат износени. В случай на повишен разход на масло, единствено ще трябва да почистите клапаните и да смените "гумичките" им.

Сдвоен с двигателя е петстепенен автоматик. Това е трансмисия, която се адаптира към стила на шофиране на новия собственик. Но най-важното е, че е невероятно надеждна. Подобно на двигателя, кутията изкарва безпроблеми 300 хиляди километра. Преди този пробег болшинството от собствениците на Pilot сменят само консумативи. По-старите версии от модела също са препоръчителни, а какви екземпляри от най-безпроблемния кросоувър се продават у нас, вижте ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 42 гласа.

Свързани новини