Last news in Fakti

13 Септември, 2022 15:43 8 549 7

Honda подготвя нов CR-V с разход на гориво от 1.6 литра на 100 км

  • honda-
  • cr-v-
  • plug-in хибрид
Honda подготвя нов CR-V с разход на гориво от 1.6 литра на 100 км - 1

Honda подготвя нов CR-V с разход на гориво от 1,61 литра на 100 километра (измерен по цикъла WLTC). Ключовата характеристика на plug-in хибрида Honda CR-V PHEV беше разкрита от Министерството на промишлеността и търговията на Китайската народна република. Съдейки по документите за сертифициране, в новото поколение версията PHEV ще запази електрическия си тракт i-MMD, базиран на атмосферен 2.0-литров двигател, а външните разлики на plug-in хибрида ще бъдат незначителни.

Новата Honda CR-V дебютира преди два месеца в две модификации: основният кросоувър запази 1.5-литровия турбо двигател с вариатора, обикновеният хибрид има таркт, базиран на атмосферния 2.0 мотор, който не изисква външно зареждане. Но сега, първоначално за Китай, Honda подготвя по-икономичен хибрид, такъв, който се зарежда от външен източник. Точно такава кола беше частично разкрита от Министерството на промишлеността и търговията на Китайската народна република.

Honda подготвя нов CR-V с разход на гориво от 1.6 литра на 100 км

В новото поколение силовия тракт i-MMD ще бъде преконфигуриран - мощността на атмосферния двигател ще бъде увеличена от 146 на 150 конски сили, но електрическият двигател ще развива същите 184 конски сили. Принципната схема няма да се промени, но ефективността на системата ще се увеличи - разходът на гориво според цикъла WLTC ще намалее да 1.61 литра на 100 километра, а максималната скорост ще се увеличи от 160 на 193 километра в час.

Капацитетът на тяговата батерия и пробегът без активиране на двигателя с вътрешно горене не са посочени, но предшественикът можеше да измине на електрическа тяга до 65 километра (WLTC). Дебютът на Honda CR-V PHEV вероятно ще се състои в Китай до края на есента. Европейските версии на кросоувъра трябва да получат подобна схема на задвижване.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сополон Васи

    8 1 Отговор
    То и моя траби толко харчеше, а ма по-надолу.
  • 2 1,6 НА 100 МЕТРА МОЖЕ

    14 3 Отговор
    ИНАЧЕ ЧУШКИ НА ПАЗАРА ! ЛЪЖЦИ !
  • 3 Жорж Ганчев

    4 2 Отговор
    “ Аз , който съм много богат, 20 години карам нарочно скромни коли и се храня в скромни ресторанти. „
  • 4 Пак безочливи лъжи

    16 1 Отговор
    Когато прочета такова заглавие винаги съм готов да се обзаложа на каквото и да било, включително да заложа, къщата, колата, кучето, децата и жената, че с 6 литра, гориво няма да стигне от софия до бургас с този автомобил, да не говорим да измине същото разстояние градско.

    Това е същото като да кажеш, че автомобил с газова уредба минава тези 380 км с 6 литра бензин, без да уточняваш размера на газовата бутилка.
  • 5 Апа тя

    0 0 Отговор
    С вода ли работи.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.