Отидете към основна версия

11 781 37

Колко и какво продава най-продаваната марка у нас?

  • dacia-
  • българия-
  • продажби

Когато говори за нови автомобили, вече почти десет години, румънската марка Dacia е тази, която продава най-много коли на българския пазар. Знаете ли обаче кои са най-търсените модели, с какво ниво на оборудване и с какви двигатели? Отговор на този въпрос ни дадоха от официалното представителство на Dacia в България, като ние ви показваме най-любопитните факти.

Коли с фабрична газова уредба

Четири модела на Dacia могат да се похвалят с по над 50% продадени автомобили с АГУ. Това са Sandero, Sandero Stepway, Logan и Duster.

Поръчки на топ модификации

Три модела - Spring, Sandero и Duster се поръчват с доста високо ниво на оборудване, като противно на очакванията за нискобюджетни автомобили, клиентите поръчват и много допълнителни екстри.

Dacia е лидер по продажби у нас

Този своеобразен "златен медал" по отношение на продажбата на нови автомобили в България, Dacia държи вече девете поредна година. Пикът в продажбите е през 2019, като последните две години са по-слаби заради пандемията и съпътстващите я фактори. Като цяло марката има пазарен дял у нас, движещ се в диапазона 12 - 13 %.

Основно частни клиенти

За някои може да звучи странно, но у нас румънските автомобили се купуват основно от частни клиенти. В процентно съотношение фирмите, които купуват Dacia са само 15%. Останалите 85% от продажбите са за частни клиенти.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.

Свързани новини