Отидете към основна версия

5 560 16

Защо най-бързата Skoda Octavia се провали на "лосовия тест" (ВИДЕО)

  • лосов тест-
  • skoda-
  • octavia-
  • combi-
  • rs-
  • гуми-
  • bridgestone

Целият проблем е в гумите на модела Octavia Combi RS и това не е първият път, когато тези гуми пречат на автомобил да премине теста

Испанското издание km77.com публикува видео от поредния „лосов тест“. Този път журналистите тестваха маневреността на хибридната Skoda Octavia Combi RS. Наточеното комби не можа да се справи с теста, а експертите обаче заключиха, че техническите характеристики на колата нямат нищо общо с това.

За всичко са виновни гумите Bridgestone, които не могат да осигурят достатъчно сцепление с пътното платно при рязка смяна на лентата. За тестване журналистите избраха Octavia Combi RS, оборудвана с хибриден силов тракт с мощност 245 конски сили, адаптивно окачване и гуми Bridgestone Turanza. Именно последните станаха причината за провала на колата на теста.

По време на изпитанията комбито успешно се справи с "лосовия тест" при скорост от 70 километра в час. Всички следващи опити обаче завършиха за колата със сблъсък с един или повече конуси. Журналистите бяха изненадани, тъй като дори по-големият Mercedes E-Klasse Estate премина теста със скорост от 75 километра в час.

Водачът, управлявал Octavia Combi RS по време на теста, заяви, че провалът на теста се дължи на гумите, които не осигуряват достатъчно сцепление и в резултат на това колата не извършва маневри при по-висока скорост. На забавен каданс можете да видите, че гумите наистина не се придържат към асфалта.

В същото време организаторите на „лосовия тест“ отбелязаха, че нито една кола, обута в Bridgestone Turanza, не може да извърши смяна на лентата със скорост над 75 километра в час. В средата на март новото Peugeot 308 изпита големи трудности при преминаването на „лосовия тест“ , като по време на тестовете топ версията на хечбека изгуби управление.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини