Отидете към основна версия

13 364 31

Простотиите на Мъск все повече отблъскват купувачите от Tesla

  • илон мъск-
  • tesla

Илон Мъск някога беше любимец на общността на електрическите превозни средства. Богат, нахален главен изпълнителен директор, със способността да използва социалните медии, същите тези фактори, които го направиха популярна фигура, сега може да навредят на компанията, на която той помогна да расте.

Проучванията показват все повече, че въпреки че собствениците на Tesla са доволни от превозните си средства, те желаят изпълнителният директор на компанията да е по-малко противоречив.

Много от собствениците на електромобили Tesla звучат по следния начин: „Вижте, обичам автомобила си, но наистина ми се иска да не трябваше да отговарям на приятелите и семейството си за последния му туит“.

Илон Мъск отдавна е гръмоотвод за отразяване на новини и неговата активност в Twitter допринася за нарастващото състояние на Tesla. В първите дни на компанията отношението му беше от полза за компанията и му спечели армия от фенове.

Това направи така, че името му и марката Tesla да станат почти синоними, но това, което някога беше характеристика, сега може да е недостатък. След като стана най-богатият човек в света, влезе в политически конфликти и се опита да купи Twitter, както и беше център на няколко лични противоречия, славата му може да се превърне в позор.

„Илон току-що оцапа тази марка за мен толкова много, че дори не мисля, че бих си купил такава кола“. Това споделя Джери Джеймс Стоун, 48-годишен жител на Сакраменто, Калифорния, който обмисля закупуването на EV. „Този човек, който е най-богатият пич в света, има огромен мегафон и го използва, за да нарече някого педофил, който не е, или да засрами дебелите хора, всички тези неща, които са някак си грозни.“, допълва анкетираният.

Тъй като и останалите производители на автомобили се ангажират все повече и повече с електрически превозни средства , хватката, която Tesla има на пазара на електромобили, се разхлабва. Това позволява на потребителите, които някога са пренебрегнали противоречията на Мъск, да търсят другаде.

Забелязва се тенденция, че хора, които някога са описвали себе си като фенове на марката Tesla, търсят електромобили от други марки. Денис Левит, 73-годишен, който притежава четири Tesla от 2016 г. насам, казва пред Al Jazeera, че следващото му електрическо превозно средство може да бъде от Audi , Mercedes или BMW вместо Tesla.

„Ако изключите г-н Мъск и неговите лудории от уравнението, аз съм около 98% сигурен, че следващата ми кола ще бъде Tesla“, казва Левит. „Неговите лудории обаче ме влудяват и ще си купя електромобил от друга марка.“

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 47 гласа.

Свързани новини