Отидете към основна версия

44 210 101

Какво е състоянието на Tesla Model S след изминати 1.6 милиона километра

  • автомобилът на старо-
  • tesla-
  • model s

Специалисти от германския автомобилен клуб ADAC разглобиха електрически автомобил Tesla Model S, който преди това е изминал 1.6 милиона километра за 9 години, и разказаха за техническото му състояние в изследователския център в Мюнхен.

Тази Tesla Model S е закупена преди около 9 години. Оттогава тя е изминала 1 634 418 километра. По-специално става дума за електромобил Model S произведен през 2013 година. Именно той е обект на разследването, проведено от германските специалисти.

Не е тайна, че никоя кола, та било то и електрическа, не може да измине 1.6 милиона километра без да се повреди. Въпреки това, въпросната Tesla Model S е в добро състояние. Разбира се, времето на електрическия автомобил не е минало безследно, но по колата няма и сериозни щети.

Един от малкото ремонти по американския електромобил е свързан с окачването. След пробег от 900 000 км са монтирани нови амортисьори на колата. сега 700 000 км по-късно новите амортисьори са все още в добро състояние.

За времето на своя живот, тази Tesla Model S сменя три батерии (за пробег от 1.6 милиона километра), като третата батерия издържа 400 хиляди километра. Важно е да се отбележи, че това е използвана батерия и не е известно колко време е работила преди да бъде инсталирана на това електрическо превозно средство.

През 2013 година, когато автомобилът е бил чисто нов, той е можел да измине разстояние от 443 километра с едно зареждане. Сега, девет години по-късно, значителен пробег и употребявана батерия, електромобилът изминава 347 километра с едно зареждане на батерията.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 89 гласа.

Свързани новини