Отидете към основна версия

2 124 14

Tesla пуска напълно автономно шофиране за 160 000 автомобила

  • tesla-
  • автономно шофиране

Tesla разширява пускането на своята бета програма за пълно самостоятелно управление на колите (FSD), потвърждавайки, че общо 160 000 собственици на коли Tesla в САЩ и Канада ще имат достъп до програмата. Вече има 100 000 собственици на Tesla, записани в бета програмата на FSD и сега те вече ще имат достъп до версия 10.69.2.2.

Разработчиците са направили много актуализации на най-новата бета версия на напълно автономната система на Tesla. Според компанията в колите има нов модул за контрол на превозното средство, който осигурява 44% намаление на честотата на грешки в топологията за следене на лентата, като е подобрена и цялостната гладкост на самостоятелното шофиране.

Тво се случва и поради по-добрата симулация на системата и забавяне на реакцията при планиране на пътя, подобрени системи за незащитените леви завои, добавен контрол за произволно движещи се обекти с ниска скорост и повишена гладкост за защитените десни завои.

В допълнение, Tesla твърди, че е намалила фалшивото забавяне в близост до пешеходни пътеки, направила е профилите на скоростта по-удобни при бавно шофиране, подобрила е запомнянето на животни с 34% и е подобрила запомнянето на обекти чрез елиминиране на 26% от пропуснатите откривания отдалеч. Направени са и редица други актуализации.

Докато Tesla продължава да развива своята система за „пълно автономно управление“, разрешаването за ползването ѝ от толкова голям брой превозни средства не мина без противоречия. Съвсем наскоро автомобилният производител увеличи цената на системата от $10 000 на $15 000. Това разстрои редица собственици, които твърдят, че Илон Мъск многократно не е спазвал обещанията си.

На свой ред Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) засили разследването си на усъвършенстваната система за подпомагане на водача (ADAS) на Tesla през юни след няколко катастрофи с модели на Tesla и превозни средства за спешна помощ.

NHTSA също така притежава и продължава да изследва Tesla Model S P90D от 2017 г. с бета версия на „Пълно автономно шофиране“, поддържайки организацията в крак с най-новите разработки, направени в системата.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини