Отидете към основна версия

20 860 58

Най-новата Lada се качи на поточната линия в Толиати

  • lada-
  • vesta-
  • vesta ng-
  • русия-
  • автоваз

Пълното серийно производство на Vesta NG ще започна през пролетта на 2023 година

През месец февруари тази година, Lada представи новата Vesta NG, която дебютира с нова по-агресивна визия, малко по-големи размери и нови технологии, включващи LED фарове, дигитален километраж и голям дисплей на мултимедийната система. Обновеният модел вече се качи на поточната линия и от АвтоВАЗ се похвалиха с първия произведен модел от завода в Толиати.

Именно там трябва да се произвежда Vesta NG, след като предходният модел бе сглобяван в завода в Ижевск. През лятото от АвтоВАЗ решиха това да бъде променено, като според официалното изявление, причината е нарасналото търсене на модела и по-големия капацитет на завода в Толиати.

Разликата е почти двойна, след като старата фабрика може да произведе до 32 коли на час, а новият завод ще успее да произведе 60 коли на час, ако работи с пълна сила. Това се очаква да се случи през пролетта на 2023 година, когато съоръжението трябва да започне пълното серийно производство на модела. От АвтоВАЗ увериха, че първият автомобил, който слезе от поточната линия е тестов и ще бъде използван само от компанията за различни изследвания и тестове.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 83 гласа.

Свързани новини