Отидете към основна версия

18 600 18

Германски автомобили оглавиха рейтинг за най-ненадеждни кросоувъри

  • германски автомобили-
  • кросоувъри-
  • suv-
  • рейтинг-
  • надеждност

Експертите на портала TopSpeed ​​​​съставиха рейтинг на кросоувъри и SUV-та, които не отговарят на очакванията на собствениците си и се оказват най-проблемните през последните години.

В списъка от 10 модела има както азиатски, така и американски автомобили, но абсолютните антилидери са автомобили от Германия. Това са Volkswagen Taos и Tiguan, както и Mercedes-Benz GLC, които събраха минималните точки.

Десетото място заема Hyundai Tuscon от 2016 г. с шест точки от 100. Собствениците му се оплакват от проблеми с двигателя, трансмисията и електрониката. Nissan Pathfinder 2013 и Jeep Cherokee 2014 (по пет точки) с подобни дефекти са разположени на девето и осмо място.

Buick Encore 2014 печели същите пет точки с различни повреди на двигателя, повреда на охладителната система и проблемна електроника. След него се нарежда KIA Sorento със същия резултат – става дума обаче само за хибридната версия на кросоувъра.

Четири точки получи Ford Mustang Mach-E, който дори стана единствената електрическа кола, премахната от неотдавнашния списък с препоръки на Consumer Reports. Повредена електроника, течове на масло, преждевременно износване на ремъци – това са само част от недостатъците на „акумулаторната" кола с емблематичното име Mustang.

Челните позиции в антирейтинга отидоха при автомобили от моделната 2022 година. Четвърто място зае Volvo XC60 (четири точки от 100). В допълнение към проблемите, свързани със сложната съвременна електроника, потребителите се оплакват и от неравномерна работа на двигателя.

Челната тройка се отваря от Mercedes-Benz GLC (четири точки) с повреди в окачването и трансмисията. Volkswagen Tiguan заема второ място (три точки): тук проблемни са електрониката, трансмисията, двигателят и охладителната система.

Друг Volkswagen - Taos - се оказа най-ненадеждният модел, който спечели само една точка от 100. Собствениците му се сблъскват с проблеми от различно естество, засягащи двигателя, електрониката, включително системата за сигурност, трансмисията и горивната система.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 42 гласа.

Свързани новини