Last news in Fakti

16 Декември, 2022 12:49 18 215 7

Най-надеждният електромобил е Kia, но с една уговорка

  • kia-
  • ev6-
  • nissan-
  • leaf-
  • tesla-
  • model 3-
  • надеждност

Tesla и Nissan правят най-надеждните електромобили, сочи проучване на Consumer Reports

Най-надеждният електромобил е Kia, но с една уговорка - 1

Според проучванията на Consumer Reports (CR) Tesla Model 3 и Nissan Leaf заемат второ и трето място в списъка на най-надеждните електрически превозни средства. По-новата Kia EV6 всъщност се класира на челното място, но проблемът е, че тази кола все още не е съществувала достатъчно дълго, за да предостави по-точна оценка на потенциалните си дългосрочни проблеми в сравнение с електромобилите, класирали се след нея.

Проучванията на CR събират информация от стотици хиляди собственици, което ни дава солидна представа дали те изпитват проблеми или не или са доволни от колите си. Напоследък автомобилите на Tesla често заемат високи позиции, когато става въпрос за удовлетвореност на потребителите, въпреки че гамата на производителя беше смятана за ненадеждна много пъти в миналото.

Въз основа на данните на CR от повече от 1000 собственици на Tesla Model 3 с превозни средства още от моделната година 2018, става ясно, че тези електромобили имат средна надеждност или по-добра от тази на останалите аналози. Nissan Leaf също е един от най-старите и "оригинални" електромобили, дори донякъде вече се превръща в икона в наши дни, като Toyota Prius. След като съществува толкова много години, са събрани много данни, според които собствениците не са имали твърде много забележими проблеми с електрическия хечбек.

CR пише, че Tesla и Nissan произвеждат масово електромобили от много години насам и все още имат очевидно предимство при електромобилите. Традиционните производители на автомобили сега са изправени пред огромен преход, който носи много проблеми, които двете гореспоменати марки вече са имали достатъчно време да изгладят.

Публикацията отива още по-далеч, като се твърди, че Tesla Mode 3 и Nissan Leaf " имат много малко проблеми с батерии, електрически двигатели или зареждане", поне въз основа на данните от обширното проучване. Винаги обаче е важно да помните, че ситуацията на всеки автомобил е уникална. Бихте могли да закупите или вземете на лизинг Model 3 или Leaf утре и почти веднага да имате проблеми с надеждността, но това не е толкова вероятно, колкото би било при нови електромобили, като Ford Mustang Mach-E , който се препоръчва най-малко от CR поради неговия нисък резултат за надеждност .

Що се отнася до Kia, новият ѝ бестселър при електромобилите EV6 се смята за най-надеждната електрическа кола към момента, но дали ще остане на върха, ще покаже времето. Изданието заключава, че ще бъде само въпрос на време и други автомобилни производители вероятно да станат по-успешни в производството на надеждни електрически превозни средства. Въпреки това, Leaf и Model 3 в момента са най-сигурният залог за надежден електромобил, но да не забравяме и за изцяло новата Kia EV6, впечатленията ни от която можете да видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Име

    9 6 Отговор
    Ел. коли са супер за ускорение, и нещата се изчерпват донтам.

    Коментиран от #3

  • 3 ускорението е

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Име":

    първото от няколко сериозни предимства.

    Коментиран от #6

  • 4 Тъпо

    1 1 Отговор
    За Киа, която пише в заглавието само 2 изречения,едното от които,че нищо не се знае за модела, понеже е нов. Пишете в заглавието,че статията е за Теслата и тревоги звързани с нея

    Коментиран от #5

  • 5 НямаЗнаеч

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тъпо":

    Класациите и числата нямат значение, когато медията иска да те убеди, че и първия не е първи ... а по-добре третия да си вземеш, защото плащал повече за реклама :)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гн Х

    0 0 Отговор
    Модераторите трият коментари които на са в подкрепа на ел. автомобили.