Отидете към основна версия

22 523 29

Porsche неочаквано оглави класация за най-ненадеждни автомобили

  • porsche-
  • ремонт-
  • надеждност-
  • повреди

Ако погледнем данните за максималната цена на непланираните ремонти, тогава вече не Porsche, а Mercedes и Land Rover са най-проблемните

Представен е нов рейтинг за надеждност на марките автомобили, съставен въз основа на данни за гаранционни ремонти. Странното е, че най-проблемни се оказват много марки с иначе добра репутация.

Така например сме свикнали да виждаме марката Porsche сред най-надеждните. Американската организация JD Power я поставя пред Honda, Toyota и Lexus в течение на много години.

Но този рейтинг (на JD Power) взема предвид всички видове неизправности, включително най-малките, и просто разкрива средния брой проблеми за определена марка. А новото проучване, проведено от британската компания Warrantywise, е по-различно.

То се основава не само на данни за броя на повредите на даден автомобил, но също така взема предвид разходите за непланирани ремонти. И картината става съвсем различна. Ето и топ 10 на най-ненадеждните марки автомобили според проучването на Warrantywise.

1 Porsche
2 Land Rover
3 Jaguar
4 Alfa Romeo
5 Audi
6 BMW
7 Mercedes
8 Opel
9 Volvo
10 Mitsubishi

Проучването се основава на данни от 131 000 гаранционни претенции в Обединеното кралство през периода 2021-2022 г. Warrantywise предлага разширени гаранции за различни марки автомобили, така че има реална статистика за разходите за гаранционни ремонти за определени марки (обикновено всеки производител пази такива данни в тайна и ги използва само за собствени нужди). Рейтингът засяга автомобили не по-стари от 10 години.

Ако погледнем данните за максималната цена на непланираните ремонти, тогава вече не Porsche, а Mercedes и Land Rover са най-проблемните - цената на един ремонт достига 23 000 паунда. Недалеч от това антипостижение са Audi, BMW и Jaguar. Цената на ремонта при тези коли варира в диапазона 17 000-20 000 паунда. А Porsche има максимум ремонтни дейности, възлизащи на £11 000.

Любопитно е, че автомобилите Alfa Romeo, които са известни със своята ненадеждност, не са толкова скъпи за ремонт, по критериите на Запазна Европа. При нея еднократен по-сериозен ремонт е от порядъка на 7000 паунда.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини