Отидете към основна версия

6 080 16

BMW започва производство на твърдотелни батерии

  • bmw-
  • твърдотелни батерии

От Solid Power Inc заявиха, че ще предложат на BMW някои от правата върху интелектуалната собственост, свързани с неговите твърдотелни батерии на компанията, като ще позволят производството на новите батерийни клетки в съоръженията на автомобилния производител в Германия.

Базираната в Колорадо Solid Power ще предостави на BMW лиценз за разработване и производство на акумулаторни модолу за електромобили. За това баварската марка ще плати на компанията 20 милиона долара до юни 2024 г. при определени условия.

Като част от сделката Solid Power ще запази правата върху интелектуалната собственост, свързани с електролита, който ще достави на BMW, след като производствените линии на автомобилния производител заработят.

BMW, щоято е инвеститор в Solid Power, вече r има договор за получаване на готови акумулаторни клетки. Твърдите батерии използват твърд електролит в сравнение с течността в литиево-йонните батерии и имат по-малък риск от запалване.

Solid Power, която стана публична миналия декември, е сред група компании, които се опитват да създадат ново поколение батерии за електрически превозни средства, целящи да разрешат някои от проблемите, свързани с литиево-йонните батерии, които се използват в момента.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.

Свързани новини