Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 12:29 4 898 3

BMW подготвя четири нови големи кросоувъра - iX6, iX7, iX8 и iX9

  • bmw-
  • електромобили-
  • кросоувъри-
  • ix6-
  • ix7-
  • ix8-
  • ix9
BMW подготвя четири нови големи кросоувъра - iX6, iX7, iX8 и iX9 - 1

В германското патентно ведомство автомобилната марка BMW регистрира четири нови търговски марки директно за своите модели, които към момента липсват в моделната гама.

Говорим за комбинация от символи, определящи новите индекси iX6,iX7,iX8 и iX9. Според експерти, първите две модификации може да се окажат електрически аналози на съществуващите кросоувъри, които са оборудвани с двигатели с вътрешно горене Х6 и Х7. Последният вариант пък може да се конкурира с премиум модели на известни автомобилни марки като Rolls-Royce.

BMW подготвя четири нови големи кросоувъра - iX6, iX7, iX8 и iX9

BMW iX7 трябва да бъде първият на автомобилния пазар. Това обаче ще се случи през втората половина на 2027 година. Всъдеходната версия с три реда седалки в купето ще бъде позиционирана като акумулаторна алтернатива на настоящото BMW X7. Неговият основен пазарен конкурент ще бъде SUV-то Mercedes EQS. Автомобилът ще получи двигатели от вече пуснатия седан BMW i7.

BMW iX6 трябва да излезе с година закъснение на пазара. Можем да говорим за крос-купе версия на актуалното BMW iX със същите двигатели, но с по-спортна насоченост. Най-вероятно iX8 ще получи същата платформа, както в случая с iX7. В същото време автомобилите ще бъдат позиционирани под формата на по-драйвърска модификация.

BMW подготвя четири нови големи кросоувъра - iX6, iX7, iX8 и iX9

Междувременно най-спортната баварска крос-кънтри версия в този сегмент трябва да остане BMW XM. Не трябва да очаквате пряка конкуренция между тези модели, защото те ще получат различни видове двигатели. Всъдеходната версия на BMW M в момента също е хибридна.

Съдейки по индекса, модификацията на BMW iX9 трябва да стане най-голямата версия и да заеме позицията на флагман. При разработването на този електрически автомобил баварският производител трябва да се фокусира по-малко върху спорта и повече върху комфорта, както в случая с Rolls-Royce на Cullinan.

В заключение си струва да се отбележи, че все още не е известно точно кога последните два модела ще излязат на автомобилния пазар.

BMW подготвя четири нови големи кросоувъра - iX6, iX7, iX8 и iX9


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предпоследният Софиянец

    4 0 Отговор
    Преди малко видях един пловдивски iX. Ел. баварците са настроени за магистрала. Не умират след 100.

    Коментиран от #2

  • 2 Патурко

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Предпоследният Софиянец":

    По-принцип за технология си прав, но дизайна на хърватина е ужасен и влече БМВ към дъното, а не към бъдещето! С болка го казвам като собственик на нови М БМВ-та!

    Коментиран от #3

  • 3 Стоян 79

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Патурко":

    Томагой прави каквото му каже холандеца Адриян ван хойдон , иначе дизайна наистина се променя , но това е заради електрическото бъдеще и трябва да свикваме .