Отидете към основна версия

3 081 5

Новият Range Rover се провали на "лосовия тест"

  • range rover-
  • лосов тест

Тестът бе преминат със скорост от едва 63 км/ч

Журналистите от испанското издание km77 проведоха поредния "лосов тест", в който тестваха маневреността на кросоувъра Range Rover от пето поколение с plug-in хибриден силов тракт. Новата луксозна кола не успя да премине теста - тя успя да достигне скорост от само 63 километра в час, докато успешна скорост за такъв тест се счита най-малко 77 километра в час, а минимумът е 72 километра в час.

По време на първия опит експертите се опитаха да ускорят до 76 километра в час и да направят маневрите, за да избегнат препятствията, но колата бързо загуби сцепление. Последваха още няколко неуспешни опита за заобикаляне на конусите. В резултат на това журналистите успяха да преминат теста само при скорост от 63 километра в час.

При тази скорост недозавиването беше забележимо по-малко, въпреки че електронната стабилизираща система и при тази скорост работи твърде силно и намалява скоростта на предните колела.

Това не е първият нов и електрифициран автомобил, който се проваля на лосовия тест. В началото на 2022 г. журналистите от същото издание тестваха изцяло електрическия кросоувър Mercedes-Benz EQS и той също не можа да заобиколи конусите със 77 километра в час - експертите успяха да преодолеят пистата със скорост от 72 километра в час.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини