Last news in Fakti

29 Май, 2024 12:17 1 534 4

За първи път Range Rover се прави извън Великобритания

  • range rover-
  • индия-
  • производство

От 1970 година автомобилите Range Rover се произвеждат само във Великобритания, но от май 2024-а вече има изключение

За първи път Range Rover се прави извън Великобритания - 1

Флагманът Range Rover за първи път е произведен извън Великобритания. Пресслужбата на концерна Jaguar Land Rover потвърди, че производството на големите SUV-та вече е локализирано в Индия. На местните купувачи ще бъдат предложени версии на Range Rover с дълга база, както и Range Rover Sport с шестцилиндрови бензинови и дизелови 3.0-литрови двигатели. Този ход позволява сериозно намаляване на цените, което достига до 19 процента или 67 хиляди долара!

От 1970 година автомобилите Range Rover се произвеждат само във Великобритания, но от май 2024-а вече има изключение. Интересното е, че от компанията са решили да локализират в Индия не бестселъра на марката - Defender, въпреки че се продава почти три пъти по-добре от флагманския модел. Друго нестандартно решение е сглобяването на SUV-то Range Rover изключително с дълга база: Range Rover-ите с къса база и версиите с V8 двигатели ще продължат да се правят във Великобритания.

Първоначално в Индия ще се предлагат две нива на оборудване за местната сглобка: бензиновият 3,0-литров Range Rover Autobiography LWB за 26 милиона рупии ($313 000) и дизеловият 3,0-литров Range Rover HSE LWB за 23,6 милиона рупии ($284 000). В сравнение с вносните версии цените са паднали с 15-19 процента. За сравнение, Mercedes-Maybach GLS 600 струва 33,5 милиона рупии ($403 000) в Индия.

Доставките на произведения в Индия Range Rover вече са започнали, но от Jaguar Land Rover казват, че ще продължат да предлагат произведения в Обединеното кралство SUV на всички пазари с изключение на Индия. Индийският Range Rover Sport може да се закупи от 16 август: началната цена е 14 милиона рупии ($169 000) за конфигурацията Dynamic SE.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    12 0 Отговор
    въпрос на време беше да станат наистина TATA
  • 2 от ци..ни - за ци..ни

    14 0 Отговор
    Ми , тя кошницата си е индийска /ТАТА моторс/ , качеството и изпълнението също е доста ци..нско , така че е съвършенно логично да се прави в Индия . Само цената е тип /за/ Саудитска арабия /онли/ .
  • 3 ентусиасти

    15 0 Отговор
    Много , ама много е зачудващо как се намират ентусиасти с много дълбоки джобове , които да купуват тази отвсякъде нескопосана , ултра трошлива , ултра неповратлива и ултра сложна и скъпа за поддръжка бангия.
  • 4 И като си помисля , че ...

    10 0 Отговор
    ... този направен в Столипиново кютук ще струва повече от Геландевагена ми става ясно , че поговорката - че акъл с пари не се купува е съвършено вярна .