Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 09:49 3 844 3

Toyota Aygo X се провали на "лосовия тест"

  • toyota-
  • aygo x-
  • лосов тест
Toyota Aygo X се провали на "лосовия тест" - 1

Журналисти от испанското автомобилно издание km77 тестваха новия градски субкомпактен автомобил Toyota Aygo X с традиционния „лосов тест“, при който тестовата кола трябва рязко да смени лентите - сякаш среща истинско препятствие - в съседната лента, без да докосва нито един конус, оставайки в рамките на коридора и след това да се върне в собствената си лента. Иновацията обаче не се вписа в зададената рамка и предизвика критики от експертите.

За да се счита една кола за безопасна за обикновения водач, тя трябва да извърши маневра за смяна на лентата в конусен коридор, без да удари нито един, със скорост най-малко 77 километра в час. Не всички автомобили обаче успяват да направят това.

Компактният кросоувър с предно задвижване има трицилиндров атмосферен двигател с мощност 72 конски сили и въпреки увеличения просвет и офроуд бодикит е изключително градски модел. От теста става ясно, че новата Toyota се отличава с подчертано недозавиване, което позволява да се избегне препятствието, но прави много трудно безопасното връщане в лентата след приключване на маневрата.

Въпреки всички опити максималната скорост, при която компактният кросоувър не съборя нито един конус, остана 70 километра в час. Експертите подчертават, че колата няма сцепление, което може да заради гумите Michelin e-Primacy, които са фокусирани предимно върху икономичността, а не върху управлението. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    10 0 Отговор
    175/65/17 !?!? Ощежпо нелеп размер гуми да сложат!? Пак, как не се обърна с тия гуми!

    Коментиран от #2

  • 2 ТАКА Е В КОЛОНИАЛНА КОЧИНА

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    ГУМИТЕ НА МИШЕЛИН ВИНОВНИ, КОЛЕЛАТА ЗАВИТИ В ПОСОКАТА А ГУМАТА НЕ РЕАГИРА ПРАВИЛНО. СТЪРЖИ ПО АСФАЛТА И ВСЕ НАПРАВО. ЯВНО И ГУМИТЕ СТАНАХА МЕНТАЦИ КАТО ВСИЧКО ДРУГО. И ТОВА ПРИ СКОРОСТ 77 КМ В ЧАС ,А ПРИ 90 КМ. А ПРИ ДЪЖД ТИЯ ГУМИ ЩЕ СЕ ХЛЪЗГАТ ОЩЕ ПРИ 30 КМ В ЧАС. УЖАС МИШЕЛИН! ВСИЧКО СТАНА МЕНТЕТА.
  • 3 Хе хе

    4 0 Отговор
    Чудесна си е колата! Лосови тестове....ала бала. Движи се чудесно за нормално каране. Фитипалди да ходи на писта Дракон.