Отидете към основна версия

1 777 11

Jeep е обвинен в измама с характеристиките на хибридните си SUV-та

  • jeep-
  • wrangler-
  • grand cherokee-
  • 4xe-
  • хиблиди-
  • измама

Базираната в Сиатъл адвокатска кантора Keller Rohrback събира данни от собствениците на Wrangler 4xe и Grand Cherokee 4xe за евентуален иск срещу автомобилния производител. Собствениците на хибридни джипове са установили, че в студено време пробегът без активиране на ДВГ не отговаря на обявения, тъй като бензиновият двигател периодично пали дори в режим EV.

Jeep твърди, че 4xe plug-in хибридите са способни да се движат с електрическа тяга от 34 до 40 километра, но юридически подкованите собственици са установили, че подобни характеристики почти никога не са верни. Това вероятно се дължи на специалния режим на обновяване на горивото и маслото (FORM), който поддържа необходимата температура на двигателя с вътрешно горене през зимата.

За да се избегне прекомерното охлаждане на двигателя при движение на електрическа тяга, електрониката стартира за кратко четирицилиндровия турбо мотор, което неминуемо води до незначителни емисии на вредни вещества. Keller Rohrback смята, че ако режимът FORM включва активиране на двигателя с вътрешно горене, не е възможно да се отчете пробегът на електрическа тяга, което означава, че Jeep заблуждава купувачите с рекламата си.

Интересно е, че проблемът с хипоохлаждането на хибридите и краткотрайното стартиране на двигателите с вътрешно горене е решен отдавна във форумите на Jeep. Ако затворите решетката на радиатора, загубата на топлина на двигателя ще бъде по-малка и няма да е необходимо да се активира режима FORM. Тунинг отделът на Mopar дори предлага специални капаци за Wrangler 4xe, но тези аксесоари все още не са задължителни за зимен монтаж.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини