Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 10:06 2 833 4

Измамиха вокала на Maroon 5 с фалшиво Maserati

  • maroon 5-
  • адам лавин-
  • maserati-
  • измама

На музиканта Адам Лавин беше продадена класическа спортна кола със съмнителна история

Измамиха вокала на Maroon 5 с фалшиво Maserati - 1

Известният музикант Адам Лавин си купи фалшиво Maserati Ghibli SS Spyder от 1971 г. След като спечелят световна слава и достатъчно пари, за да си осигурят комфортен живот и скъпи хобита, много звезди започват да събират колекции от автомобили. Вокалистът на популярната американска група Maroon 5 Адам Лавин не е изключение, като музикантът се увлича по класическите спортни автомобили. Но в скъпото си хоби той беше измамен с почти милион долара. Известният музикант си купи фалшиво Maserati Ghibli SS Spyder от 1971 година.

Иначе, от тези редки коли са направени само 45 броя, така че днес всяка от тях си заслужава парите сред колекционерите. За уникалното Maserati, фронтменът на Maroon 5 платил $100 000 чрез Adam Levine Living Trust, а също така дава и две от своите Ferrari-та - Ferrari 365 GTC/4 от 1972 г. и Ferrari 365 GTC от 1968 г., на обща стойност $950 000. В резултат на това, след като на практика дава повече от милион долара, Левин получава кола със съмнителна история.

Според Los Angeles Times музикантът е завел дело срещу продавача, обвинявайки го в измама . От документите следва, че колата, продадена на Адам Лавин през 2015 г., е била изтеглена от търг поради факта, че колата има VIN код AM115.492.1241 - същият VIN се носи от друго Maserati, което е в Европа от много години.

Ищците твърдят, че SS Spyder, продаван под прикритието на оригиналното Maserati Ghibli, има фалшива маркировка - номерът на шасито е направен в стил, нехарактерен за колите на италианската марка от 70-те години. Адвокатите на музиканта подчертават, че подобни проблеми с липсата на документирана биография на автомобила значително намаляват стойността му.

В същото време Левин претърпя осезаеми финансови загуби поради факта, че е бил заблуден относно историята на спортната кола. Делото обвинява продавача Рик Коул в редица престъпления, включително в невярно представяне на автомобил на купувач, нарушаване на договора и умишлено задържане на информация за измамни цели. Адам Лавин иска съдебна заповед за отмяна на продажбата на колата или плащане на щети от най-малко 850 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Влади Джи касиера на Бойо

    10 0 Отговор
    Не е фалшива, другата кола е фалшива!
  • 2 Васко

    10 0 Отговор
    А диагностика пусна ли и на колата преди да я купи? На крик качил ли я е? Ааа, он сам си е виновен че купува на сляпо. Тука такива схеми, не минават при нас.
  • 3 Механик

    9 0 Отговор
    Поредното доказателство, че много пари ходят не при най-умните.
    Тоя е похарчил маса пари, без никаква гаранция. Все едно си е купил баничка и боза от будката.
  • 4 Минчо

    5 0 Отговор
    Като не разбира защо купува. Един така си купи RS7 Ауди, а то се оказа A7 3.0TDI направено на RS7