Отидете към основна версия

37 861 23

Пет нови модела от Lada

  • lada-
  • автоваз

 

Волжският автомобилен завод работи усилено по пет нови модела, които трябва да се появят на пазара до 2017 година. Новите автомобили с марка Lada ще са седан, два кросоувъра, хечбек и всъдеход. Последният ще замени култовата Lada Niva (http://bit.ly/18cNJ2m).
 
Седанът, който за момента носи вътрешнозаводски индекс Lada B ще представлява модерен вариант на Priora и най-вероятно ще бъде обозначен като 2180. Серийното му производство трябва да започне през 2015 година.
 
Хечбекът ще представлява субкомпактно градско возило и за момента се "подвизава" с кодовото название BM-hatch. Що се отнася до кросоувърите, то те ще са от компактен и среден клас. На този етап не се съобщава нищо конкретно за всъдехода.
 
Най-скъпият модел в гамата на Lada ще бъде големия кросоувър. Това SUV е в етап на напреднала разработка и предварително е наречено C-Cross. Със същото име руснаците показаха концепт през 2008, а през 2012-а извадиха далеч по-красивия XRAY. Именно на последния ще бъде базирано новия флагман на Lada.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини