Last news in Fakti

6 Декември, 2013 09:33 37 858 23

Пет нови модела от Lada

  • lada-
  • автоваз

 

Волжският автомобилен завод работи усилено по пет нови модела, които трябва да се появят на пазара до 2017 година. Новите автомобили с марка Lada ще са седан, два кросоувъра, хечбек и всъдеход. Последният ще замени култовата Lada Niva (http://bit.ly/18cNJ2m).
 
Седанът, който за момента носи вътрешнозаводски индекс Lada B ще представлява модерен вариант на Priora и най-вероятно ще бъде обозначен като 2180. Серийното му производство трябва да започне през 2015 година.
 
Хечбекът ще представлява субкомпактно градско возило и за момента се "подвизава" с кодовото название BM-hatch. Що се отнася до кросоувърите, то те ще са от компактен и среден клас. На този етап не се съобщава нищо конкретно за всъдехода.
 
Най-скъпият модел в гамата на Lada ще бъде големия кросоувър. Това SUV е в етап на напреднала разработка и предварително е наречено C-Cross. Със същото име руснаците показаха концепт през 2008, а през 2012-а извадиха далеч по-красивия XRAY. Именно на последния ще бъде базирано новия флагман на Lada.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    7 0 Отговор
    Дали ще се появят на бял свят и кога? И дали ще устоят на конкуренцията на китайците по цена и по качество, защото да се конкурират с другите марки ми се струва малко вероятно. Интересно и какви двигатели ще им сложат.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Славчо Димитров

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бате Цецо":

    Ще успеят. Нали знаеш, че Рено се намесиха там. Ще ги направят същоте като Дачия, даже може и да са по-добри
  • 3 nakata88bg .

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бате Цецо":

    руските производители са подкрепени от руското правителство - и от китайски, и от европейски производители. Лада има и двигатели, и купувачи - проблема ти е, че си изостанал (както и другите 90% от коментиращите тук) с времето и говориш за Лада сякаш сме 1970-та, а не 2014-та

    Коментиран от #5, #16

  • 4 nakata88bg .

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бате Цецо":

    ...и са ЗАЩИТЕНИ от китайски и европейски производители...
  • 5 Бате Цецо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "nakata88bg .":

    Последната ми допирна точка беше с Лада Калин преди няколко години, но не се впечатлих положително. Дано за напред качеството на изработката да се подобри и новите модели да не са остарели при дебюта си.

    Коментиран от #6

  • 6 nakata88bg .

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бате Цецо":

    Калина беше първа от новите модели, в момента произвеждат Калина - 2. Твоите впечатления зависят от нагласата - Лада е (и ще си остане) от най-евтини коли, тоест трябва да ги сравняваш в китайски коли, Дачия и евтини Шевролети. В момента като качеството на Лада, Дачия и евтини Рена са еднакво - те се произвеждат по един и същ начин

    Коментиран от #7

  • 7 Georgi Enchev

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "nakata88bg .":

    Приятелю нещо май-не си в час??Лада да сравняваш,с Дачия и Рено това е абсурт.Лада е още с двигатели от 70год.само им сложиха една инжекция.А за климатици,за ел.волани,навигации,трашконтроли и др.За друго да не говорим..

    Коментиран от #8, #12, #21

  • 8 кара Лада

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Georgi Enchev":

    Личи си че нищо не разбираш.... Лада в момента превъзхожда по потребителски свойства и екстри Дачия. Всичките неща дето ги изброи вече от години ги имат серийно, само че куците тъпи вносителите тука внасят само базови.
    Кво да кажа, Дачия все още нямат кола с климатроник, па макар и еднозонов като ладите.
    Нивата не влиза в сметките за кола дори.

    Коментиран от #9

  • 9 кара Лада

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "кара Лада":

    Е , Поправка, нямат тракшън, но имат вече ESP. Но имат и подгряване на предното стъкло, автоматични чистачки.
  • 10 Бай Иван

    1 2 Отговор
    Не ,че няма екстри в новите Лади, но са произведени много нескопосано и колите от висене по сервизите нямат време да се движат по улиците.Чудя се кой ли си дава парите за тези руски боклуци?
  • 11 Nickname

    3 1 Отговор
    Това са най-добрите коли за вас. Скачайте в по една Калина и яко газ, музика, тунинг
  • 12 ВИП АМГ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Georgi Enchev":

    ti si izostanal mnogo
  • 13 vertu

    3 5 Отговор
    абе неандарталци хората вече правят летящи коли вие от бившите соц държавки се кланяте на каруцате за картофи от росия!

    Коментиран от #17

  • 14 Anonymous

    5 4 Отговор
    Наричате Лада боклук, но баща ми има лада от 35 години и си работи до ден днешен, въпреки че не я е карал над десет години и я държи на открито, все още си работи перфектно. Избийте си предразсъдъците от главите и не робувайте на рекламите и хорското мнение! Сигурно половината от вас, да не кажа всички боготворите AUDI и BMW без да си давате сметка какви прехвалени каруци са.

    Коментиран от #15

  • 15 Бай Иван

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Anonymous":

    Някой от нас боготворят Мерцедес, и те ли са "прехвалени каруци"?

    Коментиран от #18

  • 16 comment

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "nakata88bg .":

    Проблемът не е, че човекът е изостанал. Той никак даже не е изостанал. ПРоблемът е, че братушките ще скапят и опита на Рено да направи от марката Лада нелош автомобил. Те винаги и само това са правили. Вземат чужда идея и я съсипват. Историческа действителност. /Между другото, ние сме същите, само че разполагаме с много по-малък ресурс и затова пораженията, които причиняваме са по-малки./
  • 17 ВИП АМГ

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "vertu":

    strano ne vijdam koli da letiat okolo men.mai samo ti gi vijdash.
  • 18 ВИП АМГ

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Иван":

  • 19 Илиян Казанков

    0 3 Отговор
    в момента старите лади са класика и друго което искам да ви кажа че лада се произвежда от 1966 година и ако сравним една лада 1974 г с едно бмв което е произведено същата 1974 година мисля че ладата го бие по всякакви параграфи това че последните 20 години не си наложеха на автомобили е друг въпрос но дайте да видим какво ще стане сега от тук нататък като се събират япония - нисан франция- рено и русия дали няма да ги сложат немците по мишниците а и не забравяйте лада започва производство 1966 до 1990 и произвежда един и същ портотип разбирате ли русия не я интерисуват коли а оръжия танкови самолети и всякакви галбици тъй като на нея никой не може да им се опре разбирате ли
  • 20 Олигархски

    1 0 Отговор
    тук виждам само един малък проблем.не трябва да се страхувате като видите руски танк, а от екипажът му, щото е постоянно пиян.Същото важи и за менниджърите на АвтоВаз.Трябва да ви е страх от тях а не от колите които излизат от заводите им, ако бяха поне замалко изтрезнели щяха да установят до къде са стигнали другите авто производители,дори тези от Индия и Китай!
  • 21 nakata88bg .

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Georgi Enchev":

    приятелю, май ти не си в час - нещо си затънал в 70-те! в момента като поръчваш лада можеш да избереш екстрите - и климатик, и климатроник, навигация, ел. на всичко възможно, датчик за дъжд за чистачки, завиващи фарове... и т.н.
  • 22 Илиян Казанков

    0 0 Отговор
    МНОГО РАЗБИРАТЕ ОТ КОЛИ САМО ПАРИТЕ СИ ДАВАТЕ
  • 23 Илиян Казанков

    0 0 Отговор
    ПО СТАРИ ЗАПАДНИ КОШНИЦИ