Отидете към основна версия

1 614 10

Собствениците на Tesla не искат да плащат за автопилот

  • tesla-
  • автопилот-
  • full self-driving-
  • fsd

Само 2% от 3 500 собственици на Tesla, които са използвали автопилота на компанията по време на безплатния едномесечен пробен период, са го купили след това

Според информация от кредитните карти на потребителите, само около 2% от собствениците на Tesla, които са използвали автопилота на компанията по време на безплатния едномесечен пробен период, са го купили след това.

Ще припомним, че от началото на месец март, тази година, Tesla предложи едномесечен безплатен пробен период на своя пакет Full Self-Driving на всички собственици на електромобилите им в Северна Америка.

YipitData разполага с достъп до данните за кредитните карти на приблизително 3 500 собственици на Tesla, които реално участват в проучването, и установи, че само 50 от тях са закупили автопилота FSD след изтичане на безплатния период.

В същото време автомобилният производител намали цената на пакета от $12 000 на $8 000 или по $99 на месец за абонаментния модел на плащане. Интересното е, че това решение противоречи на казаното по-рано от Илон Мъск.

Ще припомним, че преди известно време изпълнителният директор каза, че Tesla ще продължи да увеличава цената на пакета Full Self-Driving, защото, според думите му , той ставал все по-добър.

Автомобилният производител се опита да увеличи използването на FSD с новата версия, като накара повече хора да го изпробват с безплатен пробен период и след това ги примами да купят или да се абонират за него. За момета това явно не се случва.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини