Last news in Fakti

7 Юни, 2024 12:09 1 388 4

Ford и Tesla разкриха колко клиентите им са карали на автопилот

  • tesla-
  • ford-
  • автопилот

Цифрите са умопонрачителни

Ford и Tesla разкриха колко клиентите им са карали на автопилот - 1

Изпълнителният директор на Ford Джим Фарли обяви официално, че клиентите на компанията са изминали 320 милиона километра (200 милиона мили) със системата за подпомагане на водача BlueCruise.

„Току-що достигнахме голям крайъгълен камък – собствениците на Ford и Lincoln са изминали 200 милиона мили с помощта на BlueCruise! Това е повече от разстоянието от Земята до Слънцето и обратно. Продължавайте да споделяте историите си от BlueCruise, особено когато летният сезон на пътуванията започва!“, - написа той в Threads .

Междувременно от Tesla излезнаха с подобно изявление, според което техните клиенти, използващи Full Self-Driving системата за автономно шофиране, са изминали повече от 2 милиарда километра (1.3 милиарда мили), което, както сопеделят от компанията е достатъчно за пътуване до Сатурн.

Отбелязва се още, че благодарение на пускането на системата FSD (Supervised) V12 общия пробег на Tesla с FSD се е увеличил значително и именно тази добавка на системтата е причина за изминаването на над 1 милиард мили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    2 2 Отговор
    Много повече бих се доверил на Форд, отколкото на Тесла , защото правят автомобили вече повече от век !

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ХВНплврбм

    3 0 Отговор
    Ох, леле, пак са отворили докрай кранчетата на генераторите на "небивалици". Не, че СЕО-тата някога са ги затваряли, де.
  • 4 Койчо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Аз бих се доверил на тези които поемат отговорността докато си на автопилот. Ако стане инцидент , компанията производител носят отговорност плащат на пострадалите и т.н.
    Но като гледам засега няма желаещи компании да поемат отговорност.
    Което значи че на практика няма и истински автопилот.