Отидете към основна версия

13 418 24

Повече от половината собственици на електромобили Tesla се връщат към коли с ДВГ

  • tesla-
  • тромобили-
  • коли с двг

Това съобщават анализаторите на Edmunds

Снимка: Shutterstock

През 2024 година повече от половината собственици на електромобили с марка Tesla, са решили да сменят електрическата си кола, като са избрали автомобили с двигатели с вътрешно горене. Това съобщават анализаторите на Edmunds, като се позовават на свои собствени изследвания.

По-конкретно, от началото на годината в САЩ 51% от собствениците на Tesla са ги изоставили в полза на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Други 10% са преминали към хибридни превозни средства, 6% към Plug-in хибриди (PHEV), а само 32% от собствениците на Tesla са избрали електромобил като следваща кола.

Прави впечатление обаче, че до този момент в процентно отношение делът на американците, които преминават от Tesla към автомобили с двигатели с вътрешно горене, намалява през последните години. Така през 2019-а този дял е бил 71%, а през 2022 година - вече 66%. Сега обаче, явно, нещата отново поемат в обратна посока.

В същото време расте делът на тези, които преминават от Tesla към друга нова електрическа кола. Той беше 9% през 2020 година и се повишава до 21% две години по-късно. Статистиката също така показва, че хибридните автомобили не набират голяма популярност като алтернатива на Tesla.

Анализаторите отбелязват, че броят на шофьорите, които заменят своите Tesla с електрически превозни средства от традиционните известни автомобилни производители, нараства всяка година, като има и такива, които преминават от Tesla към китайски електромобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.

Свързани новини