Отидете към основна версия

3 152 6

Радикално нов дизайн за новите Lexus-и

  • lexus-
  • дизайн

Бъдещите електрически автомобили Lexus ще изпробват изцяло различен дизайнерски език

Бъдещият дизайнерски език на Lexus ще бъде коренно различен от досегашния, а според ръководителя на глобалния дизайн Саймън Хъмфрис, клиентите на марката искат нещо отличително от новите електрически превозни средства на марката.

Концептуалните автомобили LF-ZC и LF-ZL вече дават на пазара първите индикации какво да очакваме от новите серийни автомобили. „Тези две радикални концепции скоро ще бъдат последвани от серийни модели, които ще отведат Lexus в едно ново електрифицирано бъдеще.

Новите Lexus-и ще са фундаментално различни по форма от съществуващите седани и кросоувъри на марката, като това ще стане благодарение на новите конструктивни методи. Lexus ще може да разшири своя интериор и да направи избор в полза на смел външен вид “, казва Хъмфрис.

Той също така добавя, че бъдещите модели на Lexus се създават в нов японски дизайнерски център и новата посока на марката ще бъде толкова драматична, колкото въвеждането на вретенообразната решетка през 2011 година.

„Целият смисъл на марката Lexus от самото начало винаги е бил да оспорва това, което се е считало за де факто стандарт на своето време. Важно е да мислите: "Всичко ще бъде наред?" Но предизвикателството е правилното нещо “, завършва Хъмфрис.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини