Last news in Fakti

19 Юли, 2023 11:56 2 302 7

Електромобилите на VW ще приличат на Golf и Passat

  • volkswagen-
  • електромобили-
  • дизайн

Volkswagen иска да промени значително дизайна на електрическите автомобили

Електромобилите на VW ще приличат на Golf и Passat - 1

Според проучване купувачите на автомобили не харесват дизайна на новите електрически автомобили Volkswagen. Дори Volkswagen призна, че техният дизайнерски език на електромобилите просто вече не работи и трябва да бъде променен.

Главният дизайнер на Volkswagen Андреас Минд иска да промени бъдещата посока на марката. Той каза, че първите дизайни на електрически автомобили са имали за цел да накарат потребителите да преминат от дизелови автомобили към елестрически. Но тъй като пазарът на електромобили се разраства, марките трябва да бъдат по-активни при извършването на промени в дизайна, които са създадени за ранни потребители.

„Електрическите автомобили сега заемат 15 процента от световния пазар и повече от 50 процента от китайския пазар. Това вече не е бизнес на ранен етап “, каза Минд.

Ръководителят на дизайна на Volkswagen добави, че електрическите автомобили вече не трябва да изглеждат странно или значително различни от другите автомобили. Според Минд друг аспект, който трябва да бъде коригиран, е интериорният дизайн. Очаква се твърдата и евтина пластмаса, която е в моделите ID, да бъде заменена от чисти повърхности с меки наслагвания.

Визията на дизейнера е проста - да направи Volkswagen подобен на Golf и Passat от 90-те години.

„Това е тайният сос в манджата. Колата е по-добра, отколкото очаквате и тогава определено започвате да я обичате. Нашата цел е да бъдем марка на любовта “, завършва изявлението си Минд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хикс

    9 0 Отговор
    Голям дизайн ! Тези дори джипките си ги правят да приличат на Голф
  • 2 Пилот на Ферари

    10 1 Отговор
    Аз от колко години им разправям че електричките им са грозни ?! Но сега няма да станат много по хубави с дизайна на " Пасат и Голф" . Рено , Ситроен и Пежо - вече са години напред по отношение на дизайна .
  • 3 Така е

    3 1 Отговор
    Значи не сме били ние странните, като са ни изглеждали електромобилите странни, даже противни. Добре е че едните си признаха. Сега някой да каже ясно и другата истина- колко са неекологични и как нямат конкурентни предимства. Има разни агенции, организации, които мълчат.

    Коментиран от #4

  • 4 Реалността

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Така е":

    По данни на ACEA (Европейската асоциация на производителите на автомобили) за 2022 г. електромобилите и хибридите имат точно 44.1% пазарен дял на пазара на нови коли в Европа.
    Чистите електромобили имат смазващо предимство за хората пред петролните изкопаеми коли.

    Коментиран от #5

  • 5 Така е

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Реалността":

    Какво ми обясняваш живота, не знам. Аз имам хибрид и това е най-съвършеното превозно средство при сегашното състояние на науката и техниката. Дума да не става за електромобили и техните безкрайни проблеми при сегашното ниво на изпълнение. Хибрида и елкара само привидно са близки. На практика хибрида има най-хвалените качества на дизела-въртящ момент и икономия, всички добри качества на бензинов, идеалния автоматик, плюс куп други дребни и значителни предимства. А да уточня, че много хибриди станаха- говоря за истинските от Тойота, особено по-големите обеми.
  • 6 Владимир

    1 0 Отговор
    Съгласен съм с теб за хибридите,но мога да добавя и Хонда-много съм доволен и от тяхните хибридни решения .Карам новия сивик 11

    Коментиран от #7

  • 7 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Владимир":

    Да, за новия хибрид на Хонда се говори, че е единствен конкурент на Тойота като качества. Има подробни обяснения в мрежата как работи. Това, което е ясно е, че е по усложнен с наличие на механизми, които потенциално биха дали дефект. Но това са предположения. При Тойота няма нищо, освен малко на брой зъбни колела и контролиращ ги електромотор.