Отидете към основна версия

1 764 26

Тръмп: „Искам германските автомобилни компании да станат американски“

  • тръмп-
  • избори-
  • германия-
  • америка-
  • сащ-
  • производство

Доналд Тръмп предизвика нови дискусии за бъдещето на автомобилната индустрия в САЩ с някои поразителни предложения. Кандидатът за президент на Републиканската партия предлага данъчни стимули пред чуждестранните производители на автомобили, за да ги насърчи да открият заводи в САЩ. В същото време той предупреждава за високи тарифи за тези, които продължават да внасят превозните си средства.

В реч, изнесена в Савана, Джорджия, Тръмп подчерта плана си да намали ставката на корпоративния данък от 21% на 15% за компании, които произвеждат продуктите си в САЩ. Той изрази особено желание германските автомобилни компании да се преобразуват в американски, като построят заводите си на територията на САЩ. Тръмп заяви: „Искам германските автомобилни компании да станат американски автомобилни компании. Искам те да строят заводите си тук.“

Тръмп очерта примамлива оферта за всички големи световни производители: обещание за минимални данъци, разходи за енергия и регулаторни пречки, съчетани със свободен достъп до огромния американски пазар. Този златен билет обаче идва с уловка - предимствата са изключителни за тези, които произвеждат в САЩ и наемат американски работници.

Тръмп не се свени да обсъжда последствията за компаниите, които решат да не произвеждат в САЩ. Той спомена налагането на тежки мита, което значително ще повиши цената на техните продукти на американския пазар. По-конкретно, той заплаши със 100% мито върху колите, внесени от Мексико, ход, който ще засегне няколко компании, които са се възползвали от по-ниските разходи за труд в Мексико.

Тръмп е уверен, че стратегията му не само ще запази работните места в САЩ, но и ще ги привлече от чужбина. Той смело заяви, че неговото лидерство ще доведе до това САЩ да вземат фабрики от други страни, като по този начин ще върнат хиляди бизнеси и трилиони долари в икономиката на САЩ. Интересното е, че Тръмп е отворен към китайски производители на автомобили да навлязат на американския пазар, но с уговорка - те трябва да произвеждат колите си на местно ниво. Той обеща стимули за чуждестранни компании, желаещи да построят заводи в САЩ и да наемат американски работници.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини