26 Септември, 2024 11:57 1 753 26

Тръмп: „Искам германските автомобилни компании да станат американски“

  • тръмп-
  • избори-
  • германия-
  • америка-
  • сащ-
  • производство
Тръмп: „Искам германските автомобилни компании да станат американски“ - 1

Доналд Тръмп предизвика нови дискусии за бъдещето на автомобилната индустрия в САЩ с някои поразителни предложения. Кандидатът за президент на Републиканската партия предлага данъчни стимули пред чуждестранните производители на автомобили, за да ги насърчи да открият заводи в САЩ. В същото време той предупреждава за високи тарифи за тези, които продължават да внасят превозните си средства.

В реч, изнесена в Савана, Джорджия, Тръмп подчерта плана си да намали ставката на корпоративния данък от 21% на 15% за компании, които произвеждат продуктите си в САЩ. Той изрази особено желание германските автомобилни компании да се преобразуват в американски, като построят заводите си на територията на САЩ. Тръмп заяви: „Искам германските автомобилни компании да станат американски автомобилни компании. Искам те да строят заводите си тук.“

Тръмп очерта примамлива оферта за всички големи световни производители: обещание за минимални данъци, разходи за енергия и регулаторни пречки, съчетани със свободен достъп до огромния американски пазар. Този златен билет обаче идва с уловка - предимствата са изключителни за тези, които произвеждат в САЩ и наемат американски работници.

Тръмп не се свени да обсъжда последствията за компаниите, които решат да не произвеждат в САЩ. Той спомена налагането на тежки мита, което значително ще повиши цената на техните продукти на американския пазар. По-конкретно, той заплаши със 100% мито върху колите, внесени от Мексико, ход, който ще засегне няколко компании, които са се възползвали от по-ниските разходи за труд в Мексико.

Тръмп е уверен, че стратегията му не само ще запази работните места в САЩ, но и ще ги привлече от чужбина. Той смело заяви, че неговото лидерство ще доведе до това САЩ да вземат фабрики от други страни, като по този начин ще върнат хиляди бизнеси и трилиони долари в икономиката на САЩ. Интересното е, че Тръмп е отворен към китайски производители на автомобили да навлязат на американския пазар, но с уговорка - те трябва да произвеждат колите си на местно ниво. Той обеща стимули за чуждестранни компании, желаещи да построят заводи в САЩ и да наемат американски работници.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карл три

    24 8 Отговор
    Единствения проблем е, че никой не иска американските боклуци. И ако германските автомобили станат като американските, то това ще е краят на заводите.

    Коментиран от #8, #23

  • 2 бай Иван

    20 2 Отговор
    А, г-н Тръмп в ЕС го обмислят вече .Бъдете сигурен.Станете ли президент ,а сте го поискали, а е станало. Ония мушмули от ЕС в Брюксел ще са щастливи да ви обслужат.
  • 3 хъхъ

    25 5 Отговор
    Нямат бъдеще нито американските, нито немските. Просто азиатчетата от Китай и Корея вече ви предлагат същото, но на по-ниска цена.

    Коментиран от #16

  • 4 фарс

    25 1 Отговор
    Ще станат американски и китайски. На Дойчландия й думнаха потоците, забраниха й да купува евтини суровини от Русия, а американските "приятели" има казват - елате у нас. Но е вероятно Китай да ги изпревари.
  • 5 честен ционист

    17 3 Отговор
    Те и без това са си американски. САЩ спонсорира нацистите, за да са това, което са днес. САЩ ще ги и закрие и пак ще се лутат в разпокъсаните си графства и херцогства.
  • 6 Последния Софиянец

    21 4 Отговор
    Германските коли фалираха и Тръмп може да им изкупи акциите за жълти стотинки.
  • 7 ТаУмВзе

    3 5 Отговор
    Перуката не са му Обяснили, че Мерцедес - Баварише мотор си е Собственост на Краварчето, още преди 2рата Световна. ХАХАХАА Преди да изкуфеете, краварския Бизнес е основан от едни от сегашен Израел де.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 фрг е в рецесия

    4 3 Отговор
    10-15 процента са заетите в автомобилния сектор . всеки 2 от 10 продава части 2 употреба , прави внос в българия на кола , работи в завод . Нищо няма да промени американския модел . Същите заводи има в тексас . правят всичко . някои неща са съвместни с германците . да възобнови Трабант и Варбург , Полонез . Няма късмет . Камала го поведе .
  • 10 Хохо Бохо

    14 4 Отговор
    Всъщност ще станат китайски, независимо от желанията на краварите. Волво вече е, скоро и стелантис

    Коментиран от #11

  • 11 Последния Софиянец

    22 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хохо Бохо":

    Значи целта на войната в Украйна е да фалират заводите в Германия и да ги пренесат в САЩ.
  • 12 ЖЕКО

    19 1 Отговор
    КОЛКО ЗАВОДА ОТ ЕВРОПА СЕ ПРЕМЕСТИХА В АМЕРИКА , ЕВРОПЕИСКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ ЗАГИВА САМО ТЪПИТЕ НАЧАЛНИЦИ ОТ ЕС НЕ МОГАТ ДА РАБЕРАТ
  • 13 УРСУЛА

    15 0 Отговор
    НИЕ РАБОТИМ ЗА АМЕРИКА, А ЕС КУЧЕТА ГО ЯЛИ
  • 14 Баид

    10 1 Отговор
    Ако Германиа приеме това значи Германците да доидат да работиат пазачи на дискотеки в Българиа а жените да се жениат за дебели Мутри с Бимиетаа.
  • 15 Мнение

    10 0 Отговор
    Не, мерси!
    Имаше вече такива примери на съвместни разработки (или производства), резултатът бе плачевен!

    Примери:
    Форд Галакси
    Мерцедес GL сериите и др!

    Когато ползваш фут (стъпало) като мярка за дължина, голяма е вероятността от грешки!

    Така, че Германия отдавна трябваше да стане близък партньор с Русия! Едните имат доста добро ноу хау, а другите имат гигантски залежи от ресурси!
    Именно по този начин бе вдигната на крака (след всв) европейската икономика!
    Добър инженеринг и евтини ресурси!
    А сега "палтньорите" взривиха "демократично" тръбопроводите на северен поток и задължиха робите си да купуват СЪЩИЯ газ, НО втечнен и с огромна надценка!!!

    Крайно време е стария континент да се освободи от американско робство!!!
  • 16 така

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "хъхъ":

    Кога вашите приятели от Сев. Корея, започнаха да правят автомобили, че ги слагате до приятелите Китай. Защото ако става въпрос за Ю. Корея няма никаква връзка с китайското некачествено автомобилостроене.
  • 17 стоян георгиев

    6 0 Отговор
    Така и ще стане, за това работят краварите от доста време! Съсипват ес и немската икономика, вкарват мигранти, прокарват идиотски еко закони, вдигат цената на газта... последствията ги виждаме всички!
  • 18 Последния Софиянец

    8 4 Отговор
    Миналата седмица бях в Москва....ама то там руска кола не видях, само немски коли и тук там японски, корейски. Ама после като се замислих с какво пътувах до там и си казах ти няма руски самолети, ползва се предимно еърбъси,боинги..... няма ги руските самолети

    Коментиран от #22, #24

  • 19 Гост

    10 1 Отговор
    Вий затова ли бе Тръмпе наD упихте Германия така? Санкции срещу Русия, високи цени на газа и икономиката на Германия загива. Ся и с Китай ще гледате да ги скарате и Германия да е изцяло ваша. Гад ове краварски
  • 20 Из анализа на Валентин Катасонов

    8 3 Отговор
    Няма по-ефективен начин да се отслаби европейската промишленост и да се постави на колене от санкциите срещу Русия. И европейските ръководители се подчиниха. Само американската индустрия ще спечели от това... Американците ще спечелят двойно: ще продават енергийните си ресурси на Европа на завишени цени, правейки нейната промишленост нерентабилна, и успоредно с това ще развиват собствената си промишленост. Този нов поглед върху войната със санкциите може да се изрази по следния начин: Съединените щати, след като са разпалили война, искат да убият два заека с един куршум. Не само Русия, но и Европа. Нещо повече, Вашингтон има по-скоро целта и повече шансове да убие втория заек.
  • 21 Из анализ на Катасонов втора част

    10 2 Отговор
    Според Майкъл Хъдсън тези, които са планирали санкционната война във Вашингтон, далеч не са глупави. Те сериозно са знаели, че санкциите няма да повалят Москва. Но Европа е лесна за "покоряване". Да се отървеш от конкурент в Стария свят и да заемеш неговото място.Хъдсън говори за военните операции в Украйна: "Това е война за блокиране на нашите съюзници, за да не могат да търгуват с Русия. Те не могат да купуват руски петрол. Те са зависими от американския петрол, за който трябва да плащат три до четири пъти повече. Те ще трябва да разчитат на американски втечнен природен газ за торове. А най-големият конкурент на Америка, според Хъдсън, е Германия. Ако Германия бъде "понижена", останалата част от Европа ще се срине сама. Хъдсън заключава: "Американската война в Украйна всъщност е война срещу Германия... Германия и Европа са врагове. Американската война в Украйна всъщност е война срещу Германия и Съединените щати ясно показаха това". Анализа е писан през 2023 година
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Демократ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Карл три":

    Ти бякога сядал ли си в Американска кола.
    В Сащ масово се карат пикапи а там немците ги няма никакви.
    Другото са градски коли хибриди а там са японци и корейци.
  • 24 Никси

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    на луд ли се правиш или си такъв по рождение , цъ цъ цъ цъ немало вика Руска кола в Москва и Руски самолети ,ти като лъжеш на къде гледаш към слънцето или в земята , ходил си скоро у Москва на баба ти у футболните гащи , в летище Домодедово какви самолети има бе тъ....ер лъжлив или в Московското , я тогава кажи покрай река Волга в Москва , колко ленти за движение е пътната настилка в едната посока? , колко околовръстни пътища има Москва? , метрото колко е дълго като километри и какво плува в река Волга ? , за да ти повярвам че си ходил в Москва , да найстина карат Японски и Корейски Автомобили и тяхните произведени Руски , само богаташите тук таме с некой западен Автомобил , не дей да лъжеш и да си предаваш важности , бягай да чистиш WC-то на Централн Гара че чак тук засмърдя във форума !!!.

    Коментиран от #25

  • 25 Баща ти

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Никси":

    Айде хаповете и в леглото!!!

    Коментиран от #26

  • 26 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Баща ти":

    тъпанар, баща ми отдавна е починал и не е из между живите хора , бегай си пи ти хаповете келеш !!!.