Отидете към основна версия

17 Април, 2017 19:25, обновена 17 Април, 2017 19:25 14 986 29

Задържаха четирима от биячите на Нова ТВ. Дирят седем мутри

  • нова телевизия-
  • медии-
  • полиция-
  • мутри-
  • биячи

Баш охранителят все още се издирва

Двама от нападателите над колегите ни Мария Милкова и Огнян Пенев са задържани на ГКПП „Калотина”. Това научи Нова телевизия от свои източници.

Единият е Румен Мишев, с прякор Дуката. А другият – Стилян Георгиев. В момента те се транспортират под конвой към Пловдив, на чиято територия стана нападението. Третият охранител все още се издирва.

В рания следобяд в прокуратурата в Пловдив са се предали други двама души. Тяхната самоличност не се разкрива. От прокуратурата в Пловдив обявиха, че издирват седем души. Част от тях са били наети от фирма, която няма лиценз.

Мъжете, които днес бяха арестувани, не са осъждани, нямат криминални регистрации, уточни директорът на ОДМВР комисар Атанас Илков.

Установено е, че в два леки автомобила „Ауди“ са пътували две групи мъже, представители на две охранителни фирми, като предстои да бъде изяснено дали те са пътували в какво качество им на служители. Те пресекли пътя на потърпевшите шофьор и спътничката му, подали сигнала за претърпения инцидент. Допълнително е изяснено, че по време на инцидента за кратко мъжете са блокирали движението на автомагистралата в посочения участък. Предстои да бъдат повдигнати обвинения на четиримата мъже, както и да им бъде наложена мярка за задържане до 72 часа. Към момента те са в ареста на ОДМВР-Пловдив с мярка задържане до 24 часа. Мъжете не са осъждани, нямат криминални регистрации, уточни директорът на ОДМВР комисар Атанас Илков. За издирване са обявени и двата автомобила „Ауди“, които са установени.

Още един мъж е обявен за общодържавно издирване, предстои да бъдат установени и други съпричастни към случая, съобщиха от районната прокуратура.

Прокуратурата и полицията апелират хората, станали сведители на инцидента на автомагистралата, да съобщят информация за случилото се в най-близкото поделение на МВР или в ОДМВР-Пловдив, за да допринесат за изясняване на всички обстоятелства.

Районният прокурор Мутафова и ръководството на ОДМВР заявиха категорично, че реакцията на институциите ще е безкомпромисна спрямо подобни прояви на агресия на пътя грубо, в грубо нарушение на обществения ред, които представляват реална заплаха за живота на участниците в движението. „ Ще бъдат приложени всички възможни законови инструменти на наказателната репресия спрямо този вид престъпления“,категорична бе прокурор Мутафова.

Това, което знаем е, че именно Румен Мишев е мъжът, удрял колегата ни Огнян Пенев. Няма криминално минало, известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада, съобщават от Нова телевизия.

Най -любопитна е фигурата на третия мъж, който още се издирва - Размиг Чакърян. Това е човекът, взел телефона на колегата Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина Къра" АД.

Всички те работят във фирма „Омега 69”. Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало част от високите етажи на групировката ВИС.

От фирма „Омега 69” изпратиха становище за инцидента на магистрала „Тракия”.

В него се казва, че осъждат „остро и категорично агресията по пътищата”. Становището е подписано от Павел Петков. „Убеден съм, че всяко противоречие може да бъде решено по мирен и човешки начин”, казва той.

„Оказваме пълно съдействие на разследващите органи, които, вярваме, правят всичко възможно истината да излезе наяве”, се казва в становището.

В писмото до медиите се твърди, че служителите им не се укриват и ще се явят, за да дадат показания. В него се подчертава още, че нито един служител не е криминално проявен, както и че фирмата не извършва охрана на частни лица, особено на такива, известни на обществото с прякорите си, а само на имущество на физически и юридически лица.

„Има разминаване във версиите на двете страни”, се казва още в изявлението.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове