Last news in Fakti

17 Април, 2017 21:17 8 119 14

До 5 г. затвор за биячите на журналисти

  • нова телевизия-
  • журналисти-
  • побой
До 5 г. затвор за биячите на журналисти - 1
Снимка: бТВ

До 5 години затвор могат да отнесат гардовете, които в петък нападнаха журналистката от Нова телевизия Мария Милкова и оператора Огнян Пенев.

Това стана ясно на извънредна пресконференция в Пловдив. Брифингът беше даден от полицията и прокуратурата.

Четирима гардове са задържани за 72 часа, като двама са арестувани на влизане в страната от граничен пункт "Капитан Андреево". Другите двама са се предали сами. Установява се съпричастността на още две лица, уточни районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Охранителите са били с две коли на две фирми, които са имали различни управители и се предполага, че са на един собственик. В момента биячите са в ареста за 72 часа. Повдигнато им е обвинение, че са създали предпоставки за катастрофа на магистрала "Тракия", където са притискали колата на журналистите.

Срещу един от арестуваните е повдигнато обвинение за грабеж на мобилния телефон на Мария Милкова.

Според Мутафова нападателите на този етап са шестима и са били в два леки автомобила "Ауди" с тъмен цвят, собственост на охранителните фирми "Омега 66" и "Омега 669". Установена е самоличността на петият участник, който се издирва, и се работи интензивно по установяване на още едно или две лица. Предстои привличане към обвинение както на арестуваните, така и на останалите след задържането им. Ще им бъде постановена и мярка за задържани до 72 часа от дежурен прокурор. Лицата са неосъждани и без регистрации.

Управителите и на двете фирми са разпитани и утре наблюдаващият прокурор по делото ще изиска пълна информация от СДВР относно лицензите и дейността им. След това ще бъде назначена пълна проверка, дали са спазени всички изисквания по закона за частната охранителна дейност за извършване на охрана, обяви прокурорът. Вече е ясно, че едната от фирмите няма лиценз за охрана на физически лица. Тепърва ще се установява и в качеството си на какви са пътували задържаните и имат ли трудови договори към фирмите.

Мутафова добави, че двата автомобила, собственост на двете фирми, се издирват, но не са обявени за откраднати. Единият от автомобилите е брониран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ангелов

    26 4 Отговор
    до като са в ареста сега е необходимо леко ошамаросване,за да се съвземат малко,въпреки,че няма да им влезе акъл в главите.
  • 2 лари

    30 2 Отговор
    А бе защо имам усещането, че журналистите са някаква привилегирована класа. Като казали, че са от нова и спрели да ги бият. Ами ако не бяха? Дали щеше да се вдигне цялата милиция да даде възмездие? А иначе онези л..н-ри заслужават само едно нещо. Сещат се какво.
  • 3 Селяндур

    31 4 Отговор
    А какво стана с тези, дето биха момчето с палка на околовръстното... по колко години ще лежат?!
  • 4 Снайпериста

    9 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 5 фсдсдф

    14 3 Отговор
    Как 5г. А грабежа на телефона как го прикрихте???
  • 6 гн Брутализъм

    6 2 Отговор
    А, защо не вкарат един член в НК за такива като тези присъдата да е освен лишаване от свобода и редовно онождане сутрин, обед и вечер всеки ден от присъдата и скопяване ?
    Мисля, че след приключване на присъдата ще излязат меки като памуци и всичките тараторяци ще са като Елтън Джон.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сассар селим

    2 8 Отговор
    Прошка и Милост за биячите!Те неса виновни пуснете ги!
  • 10 Диди

    12 2 Отговор
    Всички в затвора,това ще е пример за всички биячи.Тогава ще си помислят дали да бият.Да не вземат да ги осъдят условно,това ще е шамар за хората.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1234

    11 1 Отговор
    И какво - нищо няма да стане. Поредната оправдателна присъда с глоба 1000 лв. за дребно хулиганство. Какво стана с биячите на Околовръстното - НИЩО. И защо? Защото на власт е мутрата бойЧо.
  • 13 ШАРАН БГ

    6 0 Отговор
    Не вярвах! Ама поискали са - хванали са ги - браво. По-вече пишете само в два случая: 1/ Като им прочетат присъдите от "независимите" и 2/ Като изтърпят наказанията си. Всичко друго е излишно. Особено като не спират да дрънкат по телевизиите "големите специалисти" !!! Ще уплашат други такива бандити, да не вършат подобни диващини....?? Не вярвам, мале, не вярвам.......
  • 14 Мъст

    1 0 Отговор
    В България трябва да има едно опълчение което да преследва и ликвидира подобни индивиди.Тогава вече ще се уплашат.Иначе държавата кучета я яли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове