Last news in Fakti

17 Април, 2017 15:34, обновена 18 Април, 2017 14:54 14 970 29

Задържаха четирима от биячите на Нова ТВ. Дирят седем мутри

  • нова телевизия-
  • медии-
  • полиция-
  • мутри-
  • биячи

Баш охранителят все още се издирва

Задържаха четирима от биячите на Нова ТВ. Дирят седем мутри - 1

Двама от нападателите над колегите ни Мария Милкова и Огнян Пенев са задържани на ГКПП „Калотина”. Това научи Нова телевизия от свои източници.

Единият е Румен Мишев, с прякор Дуката. А другият – Стилян Георгиев. В момента те се транспортират под конвой към Пловдив, на чиято територия стана нападението. Третият охранител все още се издирва.

В рания следобяд в прокуратурата в Пловдив са се предали други двама души. Тяхната самоличност не се разкрива. От прокуратурата в Пловдив обявиха, че издирват седем души. Част от тях са били наети от фирма, която няма лиценз.

Мъжете, които днес бяха арестувани, не са осъждани, нямат криминални регистрации, уточни директорът на ОДМВР комисар Атанас Илков.

Установено е, че в два леки автомобила „Ауди“ са пътували две групи мъже, представители на две охранителни фирми, като предстои да бъде изяснено дали те са пътували в какво качество им на служители. Те пресекли пътя на потърпевшите шофьор и спътничката му, подали сигнала за претърпения инцидент. Допълнително е изяснено, че по време на инцидента за кратко мъжете са блокирали движението на автомагистралата в посочения участък. Предстои да бъдат повдигнати обвинения на четиримата мъже, както и да им бъде наложена мярка за задържане до 72 часа. Към момента те са в ареста на ОДМВР-Пловдив с мярка задържане до 24 часа. Мъжете не са осъждани, нямат криминални регистрации, уточни директорът на ОДМВР комисар Атанас Илков. За издирване са обявени и двата автомобила „Ауди“, които са установени.

Още един мъж е обявен за общодържавно издирване, предстои да бъдат установени и други съпричастни към случая, съобщиха от районната прокуратура.

Прокуратурата и полицията апелират хората, станали сведители на инцидента на автомагистралата, да съобщят информация за случилото се в най-близкото поделение на МВР или в ОДМВР-Пловдив, за да допринесат за изясняване на всички обстоятелства.

Районният прокурор Мутафова и ръководството на ОДМВР заявиха категорично, че реакцията на институциите ще е безкомпромисна спрямо подобни прояви на агресия на пътя грубо, в грубо нарушение на обществения ред, които представляват реална заплаха за живота на участниците в движението. „ Ще бъдат приложени всички възможни законови инструменти на наказателната репресия спрямо този вид престъпления“,категорична бе прокурор Мутафова.

Това, което знаем е, че именно Румен Мишев е мъжът, удрял колегата ни Огнян Пенев. Няма криминално минало, известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада, съобщават от Нова телевизия.

Най -любопитна е фигурата на третия мъж, който още се издирва - Размиг Чакърян. Това е човекът, взел телефона на колегата Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина Къра" АД.

Всички те работят във фирма „Омега 69”. Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало част от високите етажи на групировката ВИС.

От фирма „Омега 69” изпратиха становище за инцидента на магистрала „Тракия”.

В него се казва, че осъждат „остро и категорично агресията по пътищата”. Становището е подписано от Павел Петков. „Убеден съм, че всяко противоречие може да бъде решено по мирен и човешки начин”, казва той.

„Оказваме пълно съдействие на разследващите органи, които, вярваме, правят всичко възможно истината да излезе наяве”, се казва в становището.

В писмото до медиите се твърди, че служителите им не се укриват и ще се явят, за да дадат показания. В него се подчертава още, че нито един служител не е криминално проявен, както и че фирмата не извършва охрана на частни лица, особено на такива, известни на обществото с прякорите си, а само на имущество на физически и юридически лица.

„Има разминаване във версиите на двете страни”, се казва още в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закона на Крум

    46 6 Отговор
    Ако има закони в тази кочина да се приложат сега.,,Казах"...

    Коментиран от #18

  • 2 Гост

    73 1 Отговор
    Следващото заглавие е "Освободиха биячите от магистрала Тракия" :)

    Когато липсва справедливост, няма значение колко сме успели
  • 3 гост

    62 3 Отговор
    Щом са невинни що се крият и цялата полиция ги търси?
  • 4 хаа ха

    45 2 Отговор
    Бе то е ясно, репортерката ги е пребила и тримата, скрила ги е да не може да ги намери полицията и после двамата с колегата и са отлетели да оберат някоя банка...и така
  • 5 Гост

    51 2 Отговор
    Големи биячи ама на пътя и към жени -да идат да ударят Кобрата и жена му-комплексари смотани

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ловеца на поршета

    46 2 Отговор
    Уж невинни а ги хванали на границата да бягат!
  • 9 Константин-Ром

    42 5 Отговор
    Лично ще организирам линч,срещу тези биячи на пътя.Мисля че половин здавомислещ народ на България е на същото мнение.Само заедно можем да превъзпитаме ,МУТРИ,БИЯЧИ,ЛИХВАРИ,РЕКЕТЬОРИ И ПРОЧИЕ,хора койте не искат да спрат с насилието срещу нашите братя,сестри,роднини,приятели,майки,и бащи.ОК,ние народе български можем да ги спрем.Да започнем още от утре да се срещаме всички съмишленици и да отидем пред пловдивския съд и да им кажем че не искаме да фи пуснат на свобода-всички който притесняват сънародниците ни-затвор на всяка цена.
  • 10 случаен

    34 1 Отговор
    Ама моля ви се, истината непременно ще излезе наяве. И тогава ще видите как страховитите мъже, облечено в черно, с черни коли, с черни стъкла, са абсолютно невинни. Това че са застрашили живота на пътуващите по магистралата нищо не означава. На тях всичко им е позволено! Миналото им не е криминално! Само поведението им! Виновни са двамата пътуващи от Нова телевизия, особено въпросната Мария, която е толкова виновна, че напълно е заслужила да й откраднат телефона! Да благодари, че не са я набили - осмина огромни мъжаги срещу една жена! О, времена, о, български нрави! А "острата и категорична фирма" дава съвсем ясна представа за хората, участващи в нея. Същите като чудовищата на магистралата!
  • 11 Бай Иван

    45 15 Отговор
    Бойко Тиквата върна мутрнските времена в държавата!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #28

  • 12 Властта е ГНИЛА

    16 3 Отговор
    Тя позволява на ТРОСКУТА да избуява! Кой кове законите - НС! А кои са в НС - хора на "силни" хора! Кой е изпълнителната власт - МС ! А кой е в МС - хората на "действените и оправни, прогресирали Бизнес личности'"! Кой е в следствената власт - пак хора на горните хора! Тогава става - ГАРГА на ГАРГА око не вади! Неписан закон - днес съм за а утре си ти на Белият кон! Днес аз а утре ти ще си правиш свой закон! А туй дето все се върти че тоз или ония не бил от БСП, седалката ми да яде! Днес има МАФИЯ брутално забогатяла която вече нищо общо с БСП няма! А терора по улиците е средство за отвличане вниманието ни върху причините на явлението! Бандитизма е средство на мафията за създаване на страх и отчаяние сред хората че ОПРАВИЯ НЯМА! Да така е но туй не ще е вечно! Ще ферментира е един ден и Сладури като Пеевски и др. Ще им подпари!
  • 13 Бай ви Курти

    35 3 Отговор
    От фирмата "Омега 69" осъждали "остро и категорично агресията по пътищата", дръжки....прости, неграмотни и необразовани тарикати-силоваци да те правят на балък, това е най-лошото на света.
  • 14 Гост

    10 2 Отговор
    Казах ли ви че ще ги намерят.
  • 15 Nova

    18 5 Отговор
    Бе има някой, който на всички коментари удря по едно минусче. Това май е третия дето го търсят.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЦОЛЕ

    27 1 Отговор
    а, ако не бяха журналисти...
  • 18 България

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Закона на Крум":

    Това,че живеят свине не прави милата ни РОДИНА кочина...да ти е ясно...
  • 19 нежурналист

    16 17 Отговор
    като карате най вляво с 120 и сте от нова тв кво си мислехте че сте хванали боко за шлифера и сте недосегаеми е затова ви бият щото сте нагли журналя

    Коментиран от #26

  • 20 Пенчо

    23 4 Отговор
    ЗА свободната продажба на огнестрелно оръжие в република България!
  • 21 някой някакъв

    6 7 Отговор
    това са биячите на т.нар. патриоти. изпозват ги по граници и други мероприятия. псевдопатриотите дойдоха на власт и техните мутри решиха, че всичко им е позволено.
  • 22 референдър

    5 1 Отговор
    Няма ли нужда и ние да си направим президентска република? Нямам предвид Ердоган, а братята хамериканци. Така може да им се реши проблема на многото изплъзнали в държавата боклуци.
  • 23 Бай Тен

    9 1 Отговор
    Това са Зомби-та, не са нормални хора. Така, че ако за начало им натрошат ръчичките с които бият, да не могат да си пият анаболите ще е най леката оправия. Бай Крум го е измислил отдавна
  • 24 Гнида

    5 1 Отговор
    Сега се връщат мутренските години ! Ако послушат оня сатрап костов ще си направим нова хиперинфлация ! Е писна ми ! 27 години да се базикат с мене . Я върнете Тодор Живков , тогава поне се живееше спокойно , мутри нямаше , то и по магазините нищо нямаше , но малкото беше истинско по бдс .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Истина

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "нежурналист":

    ПРАВИЛНО !!!
  • 27 Истина

    9 4 Отговор
    Журналистите може да са виновни ако се шофирали в крайна лява лента ,тогава те са предпоставка за ПТП.......това са хора които се хранят с трагедията на хората !!! Всичко видяно и чуто го преувеличават в пъти !!! Не съм за агресията ,но журналята са Сган!!!
  • 28 мъка

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Иван":

    Та те не са си отивали,за да се връщат.Но явно ти си на друго мнение.
  • 29 впечатлен

    0 0 Отговор
    Защо ли ми се струва, че в родната ни страна "неосъждан и криминално непроявен" що се касае до мутрите, не означава нищо. Наглостта, жестокостта, садизмът, с който са действали, показват, че това са мутри, свикнали на безнаказаност. Освен местните органи на реда, някой друг вярва ли, че версията, представена от мутрите, е истината за инцидента. Мнението на фирмата също е една демагогия, накратко казано, поредният спектакъл, съпроводен с побой и нанасяне на материални щети, при който мутрите са невинни, а жертвите виновни! Грабеж на лична вещ, наглост и безочие до дупка!!! От страна на мутри с чисто криминално досие, неосъждани и така нататък, пък как и биха могли при мафиотското местно управление?!





























    Защо ли ми се струва, че в родната ни държава "неса криминално проявени и не са осъждани" не означава нищо. Наглостта, цинизмът, жестокостта, безцеремонността, с които са действали, безочието, непукизмът, че има и други хора, които следят инцидента, ясно показват, че това са мутри, свикнаъли на покровителство и безнаказаност! Празното демагогско говорене на представители на фирмата няма да успее да замаже очите на следящите случая. Само че изходът е предопределен, мутрите са невинни, могат да бият и своеволничат по пътищата колкото си искат! Такава ни е оправията!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове