Отидете към основна версия

1 025 1

Фандъкова не иска скъпи приюти за кучета

  • кучета-
  • куче-
  • фандъкова-
  • атака

Няма да се поддам на натиск и на опита на екоорганизации да се възползват от ситуацията, категорична бе тя

Снимка: БГНЕС

Няма да се поддам на натиск и на опита на екоорганизации да се възползват от ситуацията. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по повод разгорялата се наново дискусия за уличните кучета. Тя изрази надежда, че медиите и обществото ще я подкрепят.

Фандъкова обясни, че "милионите" на "Екоравновесие" реално са малко над 800 хиляди лева, които са предвидени за издръжката на общинското предприятие и приютите за бездомни кучета за тази година. "За мен агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално. Не можем да чакаме някой да бъде ухапан, за да се установи, че кучето е агресивно”, категорична бе Фандъкова. Тя уточни, че искането й за глоби за храненето на животните се отнася за даването на необработена храна.

Няма да дам шест милиона за изграждането на приют, категорична бе Фандъкова , която съобщи, че в петък е провела разговор с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, като е поискала спешни промени в нормативните актове, за да може да се започне изграждането на нов кучешки приют.

Същевременно от „Атака” поискаха оставката на столичният кмет. Лидерът на партията Волен Сидеров обяви на пресконференция, че общината не прави нищо, за да се справи с проблема, а „само се харчат пари без никакъв резултат”.  По случая „Атака” ще организират и протест.

Днес Йорданка Фандъкова даде старт на кампанията за пролетното почистване на София, която ще продължи до 27 април.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини