Last news in Fakti

3 Април, 2012 12:28 2 077 2

Качакова: В София има кучешка мафия

  • кучета

„Карта на бездомните кучета в София

 

Не кучетата убиват хора, а хорското безхаберие убива хора. Това заяви на пресконференция Любка Качакова от НДСВ, предаде БГНЕС. В София има хора и организации, заинтересовани от проблема с бездомните кучета да не бъде решен, каза още Качакова. Тя определи политиката на ГЕРБ за безстопанствените животни като провал.

Проблемът започва, когато е направена "творческата схема" с "Екоравновесие", заяви от своя страна общинският съветник Любомир Дацов, бивш зам.-финансов министър.

Качакова и Дацов представиха основната идея на кампанията "Карта на бездомните кучета в София".

НДСВ стартира страница във Фейсбук, в която до 20 април ще събира информация за изготвянето на карта на бездомните кучета в София. Целта на тази инициатива е да бъдат събрани данни за кучетата без стопани в столицата и да се вземат мерки за регулиране на тяхната популация.

Общинските съветници на жълтата партия предлагат в сайта на „Екоравновесие” да се събират данни за всички кучета с техни снимки и ако в едномесечен срок кучетата не бъдат осиновени, те да бъдат евтаназирани.

От четвъртък Любка Качакова ще замени подалия оставка Владимир Каролев в Столичния общински съвет.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анни

    0 0 Отговор
    Защо ли ми се струва, че от два-три дни има раздвижване на бездомните кучета? Живея в "Гоце Делчев" и като собственик на четирикрако имам наблюдение над популацията в квартала ни. От снощи обаче в междублоковото пространство се придвижват два нови песа, доста враждебни между другото. От къде ли са дошли? Дали някой не е решил да поразчисти Малинова долина?
  • 2 айде

    0 0 Отговор
    стига с вашата милосърдност в чумавата ни държава щото сте смешни ако не забелязвате помиярите разкъсват деца и безпомощни хора-има дечица които си лягат гладни бити и тормозени а вие за помиярите сте се загрижили -а дали щото може да се усвои някой и друг лев ааа....знеме ви крадливи