Last news in Fakti

3 Април, 2012 14:49 994 2

Найденов е против безпричинната евтаназия на кучета

  • мирослав найденов-
  • евтаназия-
  • кучета-
  • константин пенчев
Найденов е против безпричинната евтаназия на кучета - 1
Снимка БГНЕС

Няма консенсус относно наредбата за приютите на бездомни кучета, затова искам да се организира дискусия, на която да се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова, ще бъдат поканени също Сдружението на общините, представители на неправителствените организации и депутати от ресорната комисия. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.  
„Това се прави не заради този инцидент, а защото фактът е, че след като се увеличава популацията, значи нещо не работи както трябва”, заяви още министър Найденов. „Проблемът първо е свързан с контрол и е подобен в доста населени места в страната. Общинските власти в контролната си дейност се нуждаят от по-голям ресурс, за да се справят с проблема и за това ще направя всичко възможно Българската агенция по безопасност на храните да увеличи ресурса, с който те също могат да осъществяват контрол”, допълни още той.
Министър Найденов е против безпричинната евтаназията на кучета. Той подчерта, че проблемът няма да се реши с умъртвяването на десетина кучета. Проблемът е сериозен и действията ни трябва да са по-глобални.
„Аз като ветеринар съм правил евтаназия на сериозно болни животни и мога да ви кажа че манипулацията е много неприятна”, заяви още министър Найденов. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име Фамилия

    1 0 Отговор
    Найденов
    министър на земеделието и храните

    и понеже не разбира нищо за земеделие и храни
    започва да дава акъл за кучетата

    БЕЗДАРНО УПРАВЛЕНИЕ!
    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
  • 2 Kvo da kaja ...

    0 0 Отговор
    Poredniq TYP..GER ot kabineta na Vselenskiq minister-predsedatel ...

    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !