Last news in Fakti

4 Април, 2012 16:47 899 1

Фандъкова: Трябват нови приюти за кучета

  • кучета-
  • бездомни кучета-
  • софия-
  • йорданка фандъкова
Фандъкова: Трябват нови приюти за кучета - 1
Снимка: БГНЕС

Агресивните кучета нямат място на улицата, убедена е кметът на София Йорданка Фандъкова. Темата с глутниците в столицата отново стана гореща, след като възрастен професор бе жестоко нахапан от озверели песове, които го лишиха от зрение и стъпало.

Екипите на фирмата „Екоравновесие“ получават множество сигнали от гражданите, но на места служителите биват атакувани. Даже един от автомобилите на фирмата е със счупено стъкло.

Фандъкова, която провери реконструкция на тротоара и локалното платно на бул.”Цар Освободител” между Ректората и бул."Христо и Евлоги Георгиеви", изтъкна пренаселеността на приютите за бездомни кучета в момента. Градоначалникът се обяви за промяна в наредба, която ще даде възможност за създаването на т.нар. приюти от отворен тип. Важно е също така да се запише, ме общинските власти имат правото да прибират кучета без стопанин, оставени на улицата.

Столичният градоначалник е категорична – болни и агресивни кучета трябва да се приспиват.
Иначе продължава монтирането на унипаваж пред Ректората и на осветителните тела. Предстои и поставянето на парковото обзавеждане. „ Възстановяваме знакова за София част от бул.”Цар Освободител”. Особено важно е, че се възстановяват кестените - символът на София“, похвали се тя.

Проектът включва ремонт на 5,750 дка настилка. Изграждат се нови зелени площи, с площ 700 кв.м, в които ще се засадят храсти, цветя. Зелените площи обособяват плътна растителна преграда откъм платното на булеварда, както и сепариране с места за сядане откъм локалната транспортна зона за достъп. 

Пред Ректората се обособява площадно пространство. 

Проектът предвижда възстановяване на кестеновото насаждение в средната част на пространството. Новозасадените кестени са от червеноцъфтяща декоративна форма, който е резистентен и устойчив на листоминиращия молец, причиняващ вреди на обикновения конски кестен. 

Броят на новите кестенови дървета ще бъде 55. Предвижда се и попълване на редицата от дъбове към сградите с 15 нови дървета. В кътовете за сядане ще се поставят 48 пейки. Изцяло се ремонтира и подменя осветлението.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дуки

    2 0 Отговор
    Не приюти,а евтаназия.