Отидете към основна версия

419 3

„Да! на живота“: Организират мотошествие и концерт в подкрепа на донорството в София

  • донорство-
  • мотошествие-
  • концерт

Шествието ще тръгне в 9 ч. от сградата на НИМ

Снимка: NOVA

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, съвместно с 36 мотоклуба и фондация „Искам бебе“, организират мотошествие и концерт на площад „Народно събрание“ в подкрепа на донорството и трансплантациите и под надслов „Да! на живота“, предаде NOVA.

Събитието ще стартира с мотошествие, с което ще бъде закрит мотосезон 2024 от софийските мотоклубове в подкрепа на донорството и трансплантациите. Шествието ще тръгне в 9 ч. от сградата на НИМ. Ще премине през бул. „България“ и „Орлов мост“ и ще стигне до площад,,Народно събрание’’.

В 12 ч. ще бъде даден старт на официалната част на събитието. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний. Изпълнителният директор на ИА „Медицински надзор“ Иванка Динева ще връчи специални благодарствени плакети на медици, официални лица и хора, които подкрепят каузата. В 17 ч. всички участници ще тръгнат с мотошествие по бул. „Цариградско шосе“.

Целта е да се повиши осведомеността за значението на донорството на органи за спасяване и подобряване на живота на нуждаещите се пациенти, за които трансплантацията е единствен шанс за живот.

У нас трансплантация на орган очакват 836 граждани. 770 са нуждаещите се от трансплантация на бъбрек, 22 очакват сърдечна трансплантация, 19 пациенти се нуждаят от трансплантация на черен дроб, а 10 - от трансплантация на бял дроб.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини