Тема: Украйна

12 Октомври, 2024 12:35 2 594 240

Еманюел Тод: НАТО ще се разпадне, ако Украйна загуби войната

  • нато-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • еманюел тод

Книгата предизвика поредица от критики срещу френския антрополог, обвиняван от десетилетие в пропутински позиции

Еманюел Тод: НАТО ще се разпадне, ако Украйна загуби войната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

НАТО ще се "разпадне", ако Украйна загуби войната си срещу Русия, казва френският историк и интелектуалец Еманюел Тод. В интервю за италианския вестник Corriere di Bologna тази седмица по повод излизането на италианския превод на книгата му "Поражението за Запада" Тод заяви, че ако Русия бъде победена в Украйна, европейското подчинение на американците ще продължи един век, но ако подкрепяните от САЩ украински усилия се провалят, "НАТО ще се разпадне и Европа ще остане свободна. Книгата предизвика поредица от критики срещу френския антрополог, обвиняван от десетилетие в пропутински позиции.

CORRIERE DI BOLOGNA: Професор Тод, във Франция пишат, че искате да "сбъднете мечтите си за реалността" и че това, което казвате, няма научна основа. Как отговаряте на това?

Още новини от Украйна

ЕМАНЮЕЛ ТОД: Въпросът не е да знам какво пише френската преса за мен, а да знам фактите, които настоящата история разкрива. Факт е, че Съединените щати не успяха да произведат военната техника, от която се нуждаят украинците, тъй като мощта на тяхната индустрия е изчерпана от финансиализацията. Факт е, че украинската армия отстъпва и изпитва трудности с набирането на войници. Факт е, че западните икономически санкции нанесоха повече щети на европейската икономика, отколкото на руската икономика. И също така е факт, че политическата стабилност на Франция днес е по-застрашена от тази на Русия. Преструктурирането на руската икономика стана възможно благодарение на факта, че тази страна произвежда повече инженери от Съединените щати и на факта, че страни, които не бяха нито съюзници, нито поданици на Съединените щати, продължиха да търгуват с Русия. Коментарите на голяма част от френската преса за моите мечти - "Le Monde", "Libération", "L"Express" и т.н. - подсказват, че тя живее в сън. Успехът на моята книга във Франция също подсказва, че тази преса не винаги се приема на сериозно от французите.

CB: Книгата обаче се основава на Вашите теории за нихилизма и религиозния упадък в Европа. Можете ли да ни кажете какво точно означават те?

Е. ТОД: Последните следи от социалната и морална система с религиозен произход са изчезнали. Достигнато е нулевото състояние на религията. Отсъствието на вярвания, норми и характерови или религиозни навици обаче оставя усещането, че си смъртен човек, който не знае какво прави на земята. Най-баналната реакция на тази празнота е обожествяването на празнотата: нихилизъм, който води до импулса за унищожаване на нещата, хората и реалността. За мен централен симптом за това е трансджендър идеологията, която кара горната ни средна класа да иска да вярва, че мъжът може да стане жена, а жената мъж. Това е невярно твърдение. Биологията на генетичния код ни казва, че това е невъзможно. Тук говоря като антрополог, като учен, а не като моралист. Трябва да защитим хората, които смятат, че са от различен пол от биологичния си. Що се отнася до ЛГБ частта от ЛГБТ идеологията (лесбийство, мъжка хомосексуалност и бисексуалност), аз благославям сексуалните предпочитания. Също така е изненадващо, но важно, че признавайки твърдостта на генетичния код днес науката и Църквата са на една и съща страна - срещу нихилистичното утвърждаване на лъжата.

CB: Вие твърдите, че Европа е делегирала представителството на Запада на Съединените щати и че сега плаща последствията. Как мислите, че може да се промени тази тенденция?

Е. ТОД: В момента не можем да направим нищо друго. Войната вече е започнала. Резултатът от тази война ще реши съдбата на Европа. Ако Русия бъде победена в Украйна, европейското подчинение на американците ще продължи цял век. Ако, както вярвам, Съединените щати бъдат победени, НАТО ще се разпадне и Европа ще остане свободна. Дори по-важно от руската победа ще бъде спирането на руската армия на Днепър и нежеланието на режима на Путин да атакува военно Западна Европа. Със 144 милиона жители, намаляващо население и 17 милиона квадратни километра, руската държава вече се бори да завземе територията си. Русия няма да има нито средствата, нито волята да се разширява, след като границите на предкомунистическа Русия бъдат възстановени. Западната русофобска истерия, фантазираща за желанието за руска експанзия в Европа, е просто смешна за сериозен историк. Психологическият шок, който очаква европейците, ще бъде да разберат, че НАТО не съществува, за да ни защитава, а за да ни контролира.

CB: Смятате ли, че Европа направи последната крачка към това подчинение по време на конфликтите на Балканите и в частност по въпроса за Косово?

Е. ТОД: Не, всичко започна в Украйна. По време на войната в Ирак, след Косово, Путин, Шрьодер и Ширак дадоха съвместни пресконференции. Това ужаси Вашингтон. Изглеждаше, че Америка е на път да бъде изгонена от европейския континент. Затова отделянето на Русия от Германия се превърна в приоритет за американските стратези. Влошаващата се ситуация в Украйна послужи за тази цел. Принуждаването на руснаците да започнат война, за да предотвратят фактическата интеграция на Украйна в НАТО, първоначално беше голям дипломатически успех за Вашингтон. Шокът от войната парализира Германия и позволи на американците, в общо объркване, да взривят газопровода Nordstream, символ на икономическото споразумение между Германия и Русия. Очевидно във втората фаза, тази на американското поражение, американският контрол над Европа ще бъде унищожен. Германия и Русия ще се срещнат отново. Този конфликт е в известен смисъл изкуствен. Това, което е естествено в Европа с ниска раждаемост и застаряващо население, е взаимното допълване между германската индустрия и руските енергийни и минерални ресурси.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 100 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВВП

    94 20 Отговор
    И ЕДНОТО Е СИГУРНО, И ДРУГОТО Е ВЕРНО...........
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    108 22 Отговор
    Еманюел Тод: НАТО ще се разпадне, ако Украйна загуби войната.

    Крайно време е това ЧВК на краварите да отиде в небитието !!

    Коментиран от #43

  • 3 БРАВО

    90 21 Отговор
    Правилно, само критика за инакомислещите. Всички евроатлатници дружно да заровят глава в пясъка и да продължават с критиката.
  • 4 Сталин

    99 22 Отговор
    Западните мародери от НАТо са страхливи кучета ,никога не се бият един срещу един ,глутницата страхливи кучета от НАТо се събират да бият една държава като Ирак,Либия,Сирия, Афганистан, Югославия ,Иемен и най често бомбят колибите на кафевите хора в джунглата
  • 5 Боруна Лом

    84 22 Отговор
    НАТОТО Е НАПАДАТЕЛНА СТРУКТУРА! КОЙ СЕ Е СЪБРАЛ С НАС,ВСЕ СЕ Е РАЗПАДНАЛ! ФАКТ!
  • 6 отец Путин

    68 22 Отговор
    Дай боже.

    Коментиран от #8

  • 7 Значи

    34 21 Отговор
    това ще стане, Буферландия губи войната.
    Абе то е СВО, но щом казваш, че НАТО участва във война с Русия ...вярваме ти.
  • 8 АМИН

    63 16 Отговор

    До коментар #6 от "отец Путин":

    Дай Боже! Златна ти уста. От твоята уста в Божиите уши. Амин!!!
  • 9 Руспия Сила Руспия Мощ

    18 64 Отговор
    Никой не може да се бори срещо Руспията

    Коментиран от #80

  • 10 Нинчето

    79 15 Отговор
    Ако НАТО се разпадне,ако Украйна загуби войната..
    Значи НАТО е пясъчна кула.
    Язък за НАТО.
    Ако се разпадне,няма да е заради това,а защото се оказа,че се управлява от търговци и меки китки.
    От какъв зор разоръжиха България и другите бивши соц държави?
  • 11 Kaлпазанин

    71 13 Отговор
    Ти да видиш ,укрия станала центъра на вселената а ние сега разбираме
  • 12 Феникс

    64 15 Отговор
    Еми това е добра новина, войните по света ще понамалеят!
  • 13 кленя

    69 14 Отговор
    тва показва че пак сме се нахендрили на грешния
  • 14 Червената шапчица

    71 16 Отговор
    Когато има война между две съседни страни, знайте, че Сащ са посетили едната.

    Коментиран от #20

  • 15 пешо

    70 15 Отговор
    да се разпада , на никой не му нужен , няма вече варшавски договор , но НАТО съществува срещу кого , КРАВАРИТЕ ДА ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА , но няма да стане
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 име

    47 14 Отговор
    Не евярно че нищо не може да се направи, родниге евроатлантици, въпреки че не са дарили и една стотинка на любимите бандери, продължават да тролят по медии и сайтове. И според тях, това ще принуди Русия да се съгласи с плана за победа на Зеленски, който не е ясно в какво точно се състои...
  • 18 Българин

    15 49 Отговор
    Това е поредният изкуфял путинист.
  • 19 Примати

    15 49 Отговор
    НАТО няма да се разпадне …

    Коментиран от #49

  • 20 Кумчо Вълчо

    16 50 Отговор

    До коментар #14 от "Червената шапчица":

    ако САЩ са посетили едната, означава, че преди това Русия е посетила другата !

    Коментиран от #24

  • 21 среднощен

    42 12 Отговор
    "...Това, което е естествено в Европа с ниска раждаемост и застаряващо население, е взаимното допълване между германската индустрия и руските енергийни и минерални ресурси...";

    Кратко, точно и ясно!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 до Еманюел Тод

    54 11 Отговор
    Що така, бе джанъм??? Толкова ли го е закъсало натюто? Ние си го знаем, но вие посветените на него - и вие ли разбрахте истината за БЕЗСМИСЛИЕТО на тази военна организация. Може би имаше някакъв смисъл при налиечието на соц системата, но сЕГА!!!! от кого ни брани и кой му го иска??? По-скоро , за да си намери работа, разпалва войни по света, като шеф много услужливо им служи обора. Соц системата беше по-достойна като закри Варшавския договор, а нечестните западняци не го направиха това за натюто, както беше международната договорка.
    Дано да се закрие! Ще настъпят по-добри дни за света.
  • 24 БгТопИдиот🇧🇬

    30 13 Отговор

    До коментар #20 от "Кумчо Вълчо":

    Сам(а) верваш ли си или така твърдиш срещу съответното финансово подпомагане ?

    Коментиран от #35

  • 25 Българин🇧🇬

    43 11 Отговор
    Изданието на родшилдите Икономист пише -
    Време е да се изправим пред истината и тя е ,че ние загубихме войната в Украйна.
    Скоро военните действия ще се прекратят и полюсите на влияние в икономически и политически план в света рязко ще се изместят на изток,,
  • 26 АУУУУУ

    14 27 Отговор
    На 14 октомври НАТО ще започне годишното си въздушно учение Steadfast Noon за тестване на използването на ядрени оръжия, заяви генералният секретар Марк Рюте. Ще участват 60 самолета, включително изтребители F-35A и бомбардировачи B-52, от 13 държави. Учението ще симулира тактически ядрени удари.✌️✌️✌️✌️✌️

    Коментиран от #30, #41

  • 27 САЩ..САЩ..

    0 18 Отговор
    То тава требува инак е убааво избаджорено
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Налудник

    23 11 Отговор
    Златни му уста!
  • 30 БАУУУУУУ

    34 10 Отговор

    До коментар #26 от "АУУУУУ":

    Само тренират розовите и файда йок. Все бити ходят.

    Коментиран от #98

  • 31 Геобразен С0.р0с0.иД 🌈

    30 10 Отговор
    Ами пука ми на гъ3а ,че натю щяло било да се разпадне .Ами да се разпада,да ривемь ли ся ?
  • 32 Айде сега

    39 11 Отговор
    ,,Ако Украйна загуби войната ,, ...Егати наглите парчета - признайте си , че не Украйна ,а Натю губи войната ...Половината свят срешу Русия и накрая едно голямо НИЩО .Е те това е положението ...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 БгТопИдиот🇧🇬

    32 10 Отговор

    До коментар #33 от "Ванга":

    Га паднат на кочо м..ята.
  • 35 Кумчо Вълчо

    15 15 Отговор

    До коментар #24 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Защо трябва да си вярвам БгТопИдиоте(ке).
    Във всички войни през последните 60-70 години е така ! Историята го е доказала.
  • 36 Българите въобще не ни засяга

    35 10 Отговор
    дали НАТО ще се разпадне. Ако се разпадне света ще е много по сигурен
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Пала Марко

    12 7 Отговор

    До коментар #26 от "АУУУУУ":

    Аз мога нещо реално да ти симулирам,носи си единствено грес и предпазни очила и също Аууу на воля можеш да си крещиш колкото поискаш.
  • 42 Жан-Клод

    7 29 Отговор
    Този защо не живее в Русия?

    Коментиран от #44, #71

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Старец

    20 5 Отговор
    Жалко за Украинскиа народ страдалец избиха им децата и мъжете може и да не съществува след година две.Подлъгаха ги както нас Хитлер 1941 година после загубихме.Е затова доиде комунизма които губи става роб и плаща.Историата и фактите доказват.Жалко жалко .

    Коментиран от #58

  • 46 пиер

    22 5 Отговор
    Значи ще се разпадне
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бат Сали-Енергото

    17 5 Отговор

    До коментар #33 от "Ванга":

    Бабо Атидже пак си прекалила с лепилото и имаш халюцинации.Я хвани се наспи и щии мине.
  • 49 А12

    14 5 Отговор

    До коментар #19 от "Примати":

    Ще…!
  • 50 Ванга

    32 5 Отговор

    До коментар #47 от "Дядо Ванго":

    "Всичко ще се стопи като лед, само едно ще остане недокоснато – СЛАВАТА НА ВЛАДИМИР, СЛАВАТА НА РУСИЯ“

    Коментиран от #60

  • 51 Доста пари ще спестим

    29 5 Отговор
    ако от рекета за НАТО се отървем
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Цялото изречение на Еманюел Тод:

    41 6 Отговор
    Ако Русия бъде победена в Украйна, Европейското Подчинение на Американците ще бъде Удължено за единВвек.
    Ако, както аз вярвам, Съединените щати бъдат победени, НАТО ще се Разпадне и Европа ще бъде оставена Свободна!
  • 56 Българин

    6 24 Отговор
    Полезни идиоти на Путин има те само у нас, но и на Запад. Но за разлика от нашите, западните руски подлоги са много добре платени.

    Коментиран от #67, #234

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Рико Анаграмата

    25 4 Отговор

    До коментар #45 от "Старец":

    Кво ги съжаляваш ,каквото търсили намерили.Често влизам в подкасти на американски независими журналисти и анализатори,все ще се намерят двама -трима хохохола провокатори които с заучени лафчета и простотии да се опитат да развалят дискусията .Много злоба и омраза има насаждана с години у тях и тя се изчиства само по един начин,от корен.
  • 59 НАТО няма да се разпадне

    13 11 Отговор
    Защото след като Украйна загуби войната съединените щати ще напуснат НАТО Русия ще го оглави
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Еманюел Тод:

    29 4 Отговор
    Психологическият шок, който очаква Европейците, ще бъде, когато разберат, че НАТО не съществува, за да ни Защитава, а за да ни Контролира.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Сюнетчията Сабри

    12 3 Отговор

    До коментар #57 от "Дядо Ванго":

    Асанчоо,пак ли се правиш на гадател ?Май си се объркал със дядо Самоходко,на него памперса му го сменят рядко ,щото е със запушен нос.
  • 64 Бай Натю

    5 26 Отговор
    Единственият проблем пред НАТО ще бъде, че от руска страна няма да има кой да подпише акта за пълната и безусловна капитулация на Русия. Психопата Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея!

    Коментиран от #68, #70

  • 65 Ванга

    21 4 Отговор

    До коментар #60 от "Баба Ванга":

    "Ке ги бият до синьо, ке пускат жълто, като байрака си, лошо им се пише".
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Луд с картечница

    20 4 Отговор

    До коментар #64 от "Бай Натю":

    Етинственото което Нато в момента могат да спретнат е победоносен Прайд.Слагай прашките и заминавай.
  • 69 Забравяш,

    23 2 Отговор

    До коментар #54 от "Хехе":

    че нито една държава,членуваща в НАТО,не е нападната.Т.н.отбранителен съюз отбранява икономическите интереси на елитите в САЩ и Великобритания.Останалите държави в алианса са донори на пари и на човешки животи за да се задоволи лакомията на шепа психопати.
  • 70 Бай натю 2

    22 5 Отговор

    До коментар #64 от "Бай Натю":

    Единственият проблем пред НАТО ще бъде, че от украинска страна няма да има кой да подпише акта за пълната и безусловна капитулация на Украйна. Психопата зеленски и шайката му или ще бъдат линчувани от самите украинци или ще са избягали в Сомалия
  • 71 Дядо Шишарко

    9 2 Отговор

    До коментар #42 от "Жан-Клод":

    Бай Юнкере ,ти ли си?Абе къде се изгуби като на бабата м..зеса ?
  • 72 Хост

    8 10 Отговор
    Щатите имат много оръжия с които да се обърне хода на войната .. Но не им ги дават дори и това което им дават е с ограничено действие.. Забрана за удари дълбоко в Русия друго щеше да е иначе . Защо не им дават само много нагоре се знае но едва ли е от страх от ядрена война и едните и другите знаят ,че там победител няма да има.. Каква е истинската игра само играчите знаят . Пък такива като тоя мен и вас може да си драскаме колкото си искаме глупости

    Коментиран от #83

  • 73 Ми то тогава

    22 2 Отговор
    Вероятноста да се разпадне НАТО е 100% щом, ако Украйна загуби войната НАТО ще се разпадне. Украйна категорично ще загуби войната и няма разумен човек в света който да се съмнява в това. Поне стана ясно защо НАТО такива предсмъртни напъни си дава.
  • 74 Залога е безсмислен

    19 3 Отговор
    По добре да се разпуска НАТО и да спасим животи
  • 75 БгТопИдиот🇧🇬

    16 3 Отговор
    Налазиха превъзбудени гладни центаджии.

    Громят ли громят Мецана .... с голо .упе.

    Коментиран от #79

  • 76 Бай Натю

    5 14 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува българофоб и национален предател русофил - разпада на НАТО!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    2 12 Отговор

    До коментар #75 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Наистина си такъв но РФ.

    Коментиран от #88

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Да се разпада

    17 2 Отговор
    Що злини стори
  • 83 Няма да има ядрена война

    10 4 Отговор

    До коментар #72 от "Хост":

    а само ограничен ядрен удар по Киев. Различни неща са. САЩ и НАТО нямат отношение
  • 84 Ами

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Наритай руснак":

    Иди по напред да ти позакърпят сце пения Дирр$Никк.
  • 85 ходжис

    19 2 Отговор
    Какво прави НАТО в Украйна след като тя не е в пакта,че да се разпада.Дано се разпадне този туморен военен съюз.Полезен е само за две държави от икономическа гледна точка и за една,че трепери от страх да не се разпадне и да няма кой да я защити.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 БгТопИдиот🇧🇬

    5 3 Отговор

    До коментар #79 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Хахчик презобал си с шайби по родопски...
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Много точно казано:

    19 2 Отговор
    Е. ТОД: Не, всичко започна в Украйна. По време на войната в Ирак, след Косово, Путин, Шрьодер и Ширак дадоха съвместни пресконференции. Това ужаси Вашингтон. Изглеждаше, че Америка е на път да бъде изгонена от европейския континент.
  • 92 В.В.П.

    12 1 Отговор
    Окристан е болшая жопа .Благодарим НАТО..Така не щем в България..в Киеф ,може .
  • 93 Дон Корлеоне

    4 2 Отговор

    До коментар #89 от "Пиночет":

    Верно си кух джеН дии,да те позапълним малко?

    Коментиран от #110

  • 94 чл 5 не ги пази да ги сгази

    13 2 Отговор
    Бившите държави от вършавският договор треперят ако се разпадне този англосакски военен блок,че такива л..на са забъркали,а руските шамари ще ги болят.Визирам,Ли,ла,Ест и стероидните поляци.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Ветеран от протеста

    6 2 Отговор

    До коментар #90 от "Само питам":

    Дълго няма да питаш,скоро в най близкия свинекомплекс те очаква младо прасенце което ще нахраниш.

    Коментиран от #109

  • 97 Вярно

    14 1 Отговор
    "Психологическият шок, който очаква европейците, ще бъде да разберат, че НАТО не съществува, за да ни защитава, а за да ни контролира."
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Наритай руснак

    2 11 Отговор
    Който се опита да нападне НАТО, изчезва от картата!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Укр@инската посланичка

    10 1 Отговор
    Наполеончо, мустакатия австриец, сега натьо, всички се пробваха и загубихте. Опитайте пак след 70-80 години

    Коментиран от #169

  • 103 Ами

    13 2 Отговор
    НАТО ще се разпадне, без значение как ще завърши конфликта в окраина, близкия изток, югоизточна Азия или която и да е друга географска област или територия.
    Маркон им го каза преди години - "НАТО е в кома".
    Сега просто НАТО умира. Умира бавно и мачително.
  • 104 ХА ХА ХА

    12 2 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! НАТО Е ТЕОРЕТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО КРАВАРИТЕ ИЗПОЛЗВАХА ЗА ДА СРИНАТ ДЕСЕТКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА И ДА ГИ ОГРАБЯТ ! ВРЕМЕ Е ДА ИЗЧЕЗНЕ КАКТО И ЕВРЕИСКАТА ДЪРЖАВА КОЯТО СЕЕ СМЪРТ И РАЗРУШЕНИЯ !
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Онкъл сам

    8 1 Отговор
    То си се беше разпаднало, но както знаете ние от нищо не губим, дори и от такъв тотален отпадък, затова малко война, малко напрежение и ескалация и може би няколко трилиона от дългът ще бъдат отписани.
    Даа, да има жертви има тегло, но те не са наши и не ни пука, та ако ще и наши да бяха, всичко е само бизнаес.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 щик

    14 2 Отговор
    Я пуснете референдум:Да излезе ли България от НАТО?.За 24 часа англосаксонците ще ни спретнат цветна революция гледайки резултата от референдума.90% от бългалите желаят да напуснем този военен блок от който имат полза само америка за да разполага бази близо до РФ.Трябва да има евро военен блок без англия в него.

    Коментиран от #121

  • 109 Само питам

    2 9 Отговор

    До коментар #96 от "Ветеран от протеста":

    Вярно ли е, че си в първите места на списъка Миротворец?
  • 110 Дон Корлеоне

    3 12 Отговор

    До коментар #93 от "Дон Корлеоне":

    Нещо не върви руската пропаганда!
  • 111 дядото

    9 1 Отговор
    дай боже.то може да се разпадне и преди победата над украйна,много ще се радваме.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Дон Корлеоне

    3 8 Отговор
    Руснаците ще си останат завинаги роби на Кремъл!
  • 114 буболина

    10 1 Отговор

    До коментар #90 от "Само питам":

    А ти твойте защо не ги харчиш в Филаделфия,Бронкс или в моленбек,а пър..диш на дивана в панелката в люлин?.Чер..вейй.

    Коментиран от #125

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Смях

    9 0 Отговор
    Български евроатлантик: Какви са тия песимистични твърдения?! Напред към средата на Атлантика!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Механик

    4 12 Отговор
    Русофилите трябва по три пъти на ден да палите свещи за здравето на ЕС и западната демокрация. Защото ако тази демокрация я нямаше, нямаше да можете да правите руска пропаганда по форуми и социални медии. Ако бяхте в Русия и правехте прозападна пропаганда, щяхте
    отдавна да гниете в затвора или да сте паднали от някой прозорец. А имуществото ви щеше да е конфискувано в полза на руската армия.
    Но както е тръгнало ще се наложи да изпитате някакъв вариант на руските закони. Никой няма да ви търпи проруската пропаганда.

    Коментиран от #130

  • 119 Идеално

    13 1 Отговор
    Значи няма да чакаме дълго. Към края на зимата НАТО няма да го има и ще спестим едни 2% от БВП.
  • 120 Уточнение:Не АКО,Окраина загуби войната!

    11 0 Отговор
    Най сетне във факти.бг да публикуват една статия която казва истината. Плочата ,че всеки който е против ес и нато и говори истината му лепват етикета путинист" вече се изтърка!
  • 121 Пиночет

    3 12 Отговор

    До коментар #108 от "щик":

    Ако не бяхме в НАТО, тия руски палячовци,като нищо щяха да нападнат и нас!
  • 122 ЧУХТЕ ЛИ БЕ

    13 1 Отговор
    Малкомозъчни...ДЕТО КАЗВАТЕ, ЧЕ ПУТИН Е ... ХИТЛЕР! ПЪЛНИ Д. Е. Б. И. ЛИ СТЕ ЩОМ ПОВЯРВАХТЕ, ЧЕ ЕС НЯМА ДА КУПУВА РУСКИ. ГАЗ! ... ЕС НЕ Е СПРЯЛА ДА КУПУВА И НЕ САМО ГАЗ... ЕС КУПУВА ВСИЧКО РУСКО -- НО ОТ ТРЕТИ СТРАНИ, НА ТРОЙНО ПО-ВИСОКА ЦЕНА... ЗА СМЕТКА НА ГРАЖДАНИТЕ, ЧИИТО ДОХОДИ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ... ЗА СМЕТКА НА БИЗНЕСИ, КОИТО Ф А Л И Р.А.Т!!! А РУСИЯ! РУСИЯ СТАВА ВСЕ ПО БОГАТА! НАЛИ ПРО...СТ@К$СО Л...А.Й..Н.Е..Н?! "нека на Путин да му е зле..." 😂😂😂
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Само питам

    3 11 Отговор

    До коментар #114 от "буболина":

    От къде на къде? Аз съм в родината си България, член на ЕС и НАТО. На когото не му харесва това е свободен да се изнесе. Психопата Путин, дори ви отправи оферта към всички, които споделяте руските ценности да са преселите в Русия. Но кой знае защо опашки пред руското посолство няма и нито един русофил не се е възползвал от щедрата оферта. Защо?

    Коментиран от #135, #193

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 В.В.П.

    12 1 Отговор
    НАТО е групова фашистка фракция ..Няма един виновен..Групово .. РуССИЯ е сама срещу тия свине ..И ще ги срине .Затова я изкарват виновна ,,Заради своята сигурност..Защото не искала бази на НАТО в Окристан ,Крим , Донбас...Москва е наясно.с нещата .Окристан е продажби племе .с режим начело...Затова си понасят възмездието..лобут до припадък..
  • 130 Стамат Мага Рето

    3 1 Отговор

    До коментар #118 от "Механик":

    Къв Механик си бе,Ломски Утре Пак,теб те механизират яко в дивия.
  • 131 Само питам

    2 8 Отговор

    До коментар #128 от "Само питам":

    Петата колона на Москва сте тези, които или ще се опитате да бъдете българи или ще се изнесени от България. Много е просто.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 държавата

    8 1 Отговор

    До коментар #125 от "Само питам":

    е член на ЕС и НАТО а не народа пич. Били сме членове на кво ли не. Държава и народ отдавна не са едно и също нещо. Погледнато реално дори не разполагаме вече с нужните атрибути за да се наричаме държава. Суверена е народа а не държавният служител

    Коментиран от #137

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 В.В.П.

    7 1 Отговор
    Някой ден може България да я сринат като Сърбия ,София ,специално..Не се знае..Булгура си пъха носа ,там където не трябва.Нсто е бюрокрация ,Изпълнител Сащ и Англия.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Златко

    6 1 Отговор
    И що така? Украйна не е член на НАТО.
  • 141 В.В.П.

    6 1 Отговор
    Сащ и Англия стрелят ,другите 27 члена,вадят кинти...Плащат ,да се терриризира част от света ..Измислена групова оргия..Но ще има разместване на шелфа ..
  • 142 Доктор Рачо Петров

    2 4 Отговор
    Лекувам русофили от патологична омраза, истерия и българофобия. По стара и изпитана рецепта. Гарантирани резултати!

    Коментиран от #149

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 В.В.П.

    10 0 Отговор
    Всъщност Азия ,Африка Америка ,имат изгода от разпад на НАТО..Само на чиновниците от България искат НАТО...Един пукна в ОДЕССА ..Изпарен ..Съби се казваше ..Върла комунистка .натовска тиня..Ахаха ..
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Странен въпрос задаваш

    8 1 Отговор

    До коментар #90 от "Само питам":

    Българите живеем в по -голямата си част в България.Петата колона от национални предатели унищожиха възможността българската индустрия да се реорганизира чрез криминална приватизация.Не успяха да договорят достойно присъединяване към ЕС,като кастрираха енергетиката.След влизането в НАТО на практика нямаме боеспособна армия.Съгласиха се с квоти в селското стопанство,сега унищожават животновъдството под претекст заболявания по животните.Скапаха работеща здравна система и образование.Съд,полиция и прокуратура работят по поръчка.Това е само част от поразиите,понесени от българските граждани,заради стремежа на бившите комунисти да се харесат на новите си господари.Кой създаде Отворено общество,Америка за България и Нов български университет?Пък си и нагъл да наричаш българофоби тези,които се отвращават от посредствената пропаганда,изливаща се от медиите.

    Коментиран от #153, #161

  • 147 НАТО ВЪН!!!

    7 1 Отговор
    Нато и ЕС са двата тумора на света!!!

    Коментиран от #151, #158

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Бат ДънЮ

    2 2 Отговор

    До коментар #142 от "Доктор Рачо Петров":

    Ела да те излекувам гейZeр небинарен,наточил съм ги и мачетето и оня.С кой то речеш ,с него почвам първо.
  • 150 пишлигархимне супердупергейтак

    3 1 Отговор
    Натю ни пазиииии.
  • 151 Българин

    2 7 Отговор

    До коментар #147 от "НАТО ВЪН!!!":

    Психопата Путин ви каза, че всеки, който се чувства угнетен от ЕС и НАТО може да отиде да живее в свободна Русия. Защо се измъчваш тук, да не би да си мазохист.
  • 152 Пиночет

    1 3 Отговор

    До коментар #143 от "Дон Корлеоне":

    Вярно ли е, че почти всички от Възраждане са меки китки!

    Коментиран от #160

  • 153 Само питам

    2 7 Отговор

    До коментар #146 от "Странен въпрос задаваш":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато по заповед от Москва взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР? Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #168, #192

  • 154 Чоко.

    4 1 Отговор
    Дон Корлеоне,,,ловува ,,в района на гара Пловдив...Млади черни момчета .Предлага 20 лв.

    Коментиран от #156

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Дон Корлеоне

    2 0 Отговор

    До коментар #154 от "Чоко.":

    Криза жребецо,вече давам 15 лв ,роммитте също са добре дошли.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Дон Корлеоне

    2 1 Отговор

    До коментар #152 от "Пиночет":

    Вярно е,но се подлагат само на руснаци!
  • 161 Кресна

    3 4 Отговор

    До коментар #146 от "Странен въпрос задаваш":

    Доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си.

    Коментиран от #171, #184

  • 162 Програмата за депутинизация

    4 4 Отговор
    Програмата за депутинизация в България вече е готова.
    Депутинизацията на русофилите ще премине през няколко етапа като на всеки ще се държи изпит. Първо по българска история обхващаща периода от 681 година до днес. Депутинизацията ще завършва с дипломна работа - демонтаж на съветски паметник и монтирането му в музея на тоталитарното изкуство!

    Коментиран от #172

  • 163 Истината

    2 8 Отговор
    Невъзможно е човек да бъде едновременно почтен, интелигентен и русофил! Ако е интелигентен и почтен, никога няма да е русофил! Ако е почтен, но симпатизира на Русия, то интелигентността му е под въпрос. А ако е интелигентен и подкрепя Русия, значи е всичко друго но не и почтен!

    Коментиран от #167, #173

  • 164 Дон Паскуале

    1 1 Отговор

    До коментар #157 от "Дон Корлеоне":

    Някой клошар Поми Ярр,твой колега ще да е бил.Аз ходя с охрана ,клошарче ,която първо ще ти напълни гърбината с гръмотевици ,а после документирано ще те люби достатъчно дълго.
  • 165 Хахаха, подлоги кремълски

    2 4 Отговор
    Поредният изкукуригал евро-левичар....
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Твърде много

    2 0 Отговор

    До коментар #153 от "Само питам":

    се отдалечи от настоящата реалност.Историята е пъзел,който трябва да сглобяваш назад с няколко века,за да вденеш какво точно се случва днес и кога е дадено началото му.Да ти подскажа - днес война се води между двата вида капитал .
  • 169 име

    5 1 Отговор

    До коментар #102 от "Укр@инската посланичка":

    Към края на ПСВ, след революцията на Ленин, САЩ, Англия и Япония пращат войски в СССР да помагат на белогвардейците. Само краварите са били 10хил. Обаче червената армия ги наритва.

    Коментиран от #174

  • 170 Хайде още един

    2 1 Отговор

    До коментар #166 от "Истината":

    дето вижда дървото,но не вижда цялата гора.
  • 171 Не си КРЕСНА

    2 1 Отговор

    До коментар #161 от "Кресна":

    Той не пише клишета.И смени мантрата,защото историята с мантри не се променя.
  • 172 БгТопИдиот🇧🇬

    4 1 Отговор

    До коментар #162 от "Програмата за депутинизация":

    Програмата за декраваризация в България вече е готова.
    ДеКраваризацията на краварофилите ще премине през няколко етапа като на всеки ще се държи изпит. Първо по българска история обхващаща периода от 681 година до днес. ДеКраваризацията ще завършва с дипломна работа - демонтаж на краварският паметник на летците и монтирането му в музея на краварското грабителско псевдоизкуство тип Боливуд!

    Коментиран от #175

  • 173 БгТопИдиот🇧🇬

    3 1 Отговор

    До коментар #163 от "Истината":

    Невъзможно е човек да бъде едновременно почтен, интелигентен и краварофил! Ако е интелигентен и почтен, никога няма да е краварофил! Ако е почтен, но симпатизира на ФАЩ, то интелигентността му е под въпрос. А ако е интелигентен и подкрепя ФАЩ, значи е всичко друго но не и почтен!
    Факт.
  • 174 Фамилия

    2 2 Отговор

    До коментар #169 от "име":

    Добре де, нали Ленин унищожи руската империя и изби царското семейство, той се явява като вътрешен враг на Руската империя, с която САЩ и Великобритания са в коалиция. Те само помагат на законната власт срещу превратаджиите. Май историята не е силната ти страна?

    Коментиран от #221

  • 175 Само питам

    1 3 Отговор

    До коментар #172 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Ти ли си най-тъпият русофил?

    Коментиран от #180

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Алианс за права и свободи

    5 0 Отговор
    След края на СССР и разпускането на варшавския договор, съществуването на НАТО се обезмисли. Приемането на Украйна означава разпадане на НАТО и ЕС.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Рубладжийче

    0 3 Отговор
    А как хубаво беше в началото :"Взять Киев за три дня, за неделю до Ламанша"! А тя каква стана?
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Ми то

    2 0 Отговор
    Това в плана
    Ахаххахаха
  • 184 БгТопИдиот🇧🇬

    4 1 Отговор

    До коментар #161 от "Кресна":

    Доброволните краварски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си.
    факт.
  • 185 Ксаниба

    1 2 Отговор
    Да славиш Русия, да подкрепяш психопата Путин и руските терористи и садисти две години и половина след началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 900 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.

    Коментиран от #202, #215

  • 186 МУЦКА

    3 0 Отговор

    До коментар #177 от "Подкрепяш Путин":

    НИЕ СМЕ ОРКИ И ЯДЕМ МАЛКИ ДЕЦА
    ТИ НА КОЛКО СИ
    ЩОТО АКО СИ ДЪРТ И ЖИЛАВ НАЛИ ЗНАЕШ
  • 187 Е, и кво от това?

    5 1 Отговор
    На кого му е запотрябвало това нато?
    Сащ ги лъжат всичките, да са тяхна армия. Но за отделните членове няма никаква полза от отан.

    Коментиран от #190

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Истината

    1 4 Отговор

    До коментар #187 от "Е, и кво от това?":

    Швеция беше неутрална повече от 200 години, Финландия от 77. Бяха неутрални по времето на Студената война, когато света се бе разделил на два лагера. И трябва да си много голям гений за да накараш тези две страни да станат членки във военен съюз. Цялата руска антинатовска истерия, ултиматума: "Събирайте си парцалите и се оттеглете на границите от 1997 година" и агресията срещу Украйна доведе до разширяването на НАТО и двойно увеличаване на границите му с Империята на злото!

    Коментиран от #213, #226

  • 191 Доротея

    1 5 Отговор
    Името ВЛАДИМИР е съдбовно за Русия. Княз ВЛАДИМИР я покръсти, ВЛАДИМИР Илич стартира РАЗПАДАНЕТО и, ВЛАДИМИР Владимирович ще я довърши а ВОЛОДИМИР Зеленски ще подпише смъртния и акт!

    Коментиран от #195

  • 192 БгТопИдиот🇧🇬

    2 0 Отговор

    До коментар #153 от "Само питам":

    Кога краварофилите сте били българи? Когато за да угодите на ФАЩ свалихте Цар Симо Крадливии г и правихте гладни бунтове? Или когато по заповед от ФАЩ взривихте Севрните потоци ? Или когато признахте краварското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Илис мухлясала царевица хранихте българите ? Или може би когато искахте България да стане 50 щат на ФАЩ и "купихте" джепане за милиярди ? Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Аминь!

    Коментиран от #201

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Стивън Кинг

    0 3 Отговор
    Путин трябва да умре преди да избие всички нас. По един или друг начин.
  • 195 БгТопИдиот🇧🇬

    3 1 Отговор

    До коментар #191 от "Доротея":

    Името ВЛАДИМИР е съдбовно за Русия. Княз ВЛАДИМИР я покръсти, ВЛАДИМИР Илич стартира обновяването и, ВЛАДИМИР Владимирович ще я направи ВЕЛИКА ,а ВОЛОДИМИР Зеленски ще си подпише смъртния и акт!

    факт.
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 ТЕА НЕ СА КРАВАРО ИЛИ УКРОФИЛИ

    4 0 Отговор

    До коментар #192 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    ПРОСТО ТОВА РАБОТЯТ
    ОБИКНОВЕННИ ПОДЛОГИ
  • 202 Аз подкрепям Русия

    5 1 Отговор

    До коментар #185 от "Ксаниба":

    Къде беше, когато 2014 г направиха въоръжен, военен преврат в Киев? Взеха властта неизбирани. На 2 май изгониха живи демонстранти, които не одобряваха тази власт, дошла чрез военен преврат! Те къде беше? Защо одобрявам това? И НЕизбраният "министър на отбраната", Турчинов започна война против цивилното население на Донбас и Луганск! Убиваха мирното население! Ти къде беше тогава? Одобряваше това унищожение на мирни граждани на укра? А сега си се сетил?
    Е, кой каквото си е надробил, това ще си сърба!
    Недей да се мислите за "добри", чак сега. Нещата много отдавна започнаха.

    Коментиран от #206, #235

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Цербер

    0 1 Отговор

    До коментар #198 от "Интересен и символичен факт":

    Точно така. За всеки 2,5 кв.метра завладяна земя се дава по една жертва. Фактически отиваш, за да си получиш гроба
  • 206 Ксаниба

    2 5 Отговор

    До коментар #202 от "Аз подкрепям Русия":

    Защо продължаваш с лъжите за ОСЕМТЕ ГОДИНИ? Руснаците сами се обстрелваха и това е доказано. Нещо повече, от 2014 година цели осем години по инициатива на Украйна Съвета за сигурност към ООН 11 /ЕДИНАДЕСЕТ /пъти предложи в Донбас да се въведат мироопазващи сили и единствено Русия беше против и наложи вето. Защо? Защото щеше да стане ясно, че там има редовни руски войски и военна техника а не "мирни шофьори и миньори", закупили униформите и танковете от Военторга!

    Коментиран от #212

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Само питам

    1 4 Отговор
    Как се нарича държава, чийто президент е обявен за военнопрестъпник и има издадена заповед за неговото задържане? Как се наричат същества, които величаят и подкрепят тази страна и този военнопрестъпник?

    Коментиран от #211

  • 209 Владимир Владимирович

    1 4 Отговор
    Каня всички мои поддръжници от братска България при мен. Виждам, че имам доста почитатели в коментарите. Приех специален закон за вас. Заповядайте, заедно да преборим световния фашизъм! Ще ви избавя от мъките и теглата, които изживявате в ЕС и НАТО. Очаквам ви! С обич, ваш Владимир! Натъртвам, без вас мисията ми е обречена!
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 БгТопИдиот🇧🇬

    3 0 Отговор

    До коментар #208 от "Само питам":

    Гладен си в събота да пишеш за жълти сентове.

    Мога да те нахраня:
    И ти се и з сира м обилно в крава рската муцура..

    Да ти е вкусно.
  • 212 Дон Кохон

    0 1 Отговор

    До коментар #206 от "Ксаниба":

    Така е приятелю. Руските лъжи и мизерии край нямат.
  • 213 Ама за сво им е?

    3 1 Отговор

    До коментар #190 от "Истината":

    Нато вече и е едно голямо нищо!
    Да предположим, че станат военно много силни и направят същите оръжия, които има и Русия, то каква полза ще имат? В най-добрият случай, ще се самоубият, ако воюват с Русия! А дали изобщо някога ще настигнат Русия в сферата на стратегическите оръжия??? Под въпрос е. Е, тогава, за кво им е това нато??? Да дават пари на САЩ за стари технологии оръжия ли? Виж нас. Станахме ли по-силни в натото?
  • 214 Истината

    2 4 Отговор
    Ако на руснаците се даде възможност да си избират водач, те избират най-лъжливият, най-подлият и най-жестокият и заедно с него убиват, грабят и насилват и накрая стоварват върху него своята вина. А след време църквата го обявява за светец.

    Коментиран от #219

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 БгТопИдиот🇧🇬

    3 0 Отговор
    ФАЩ и Франкенщана му МАТЮ са туморите в света !
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 А ти бе?

    2 0 Отговор

    До коментар #214 от "Истината":

    Какво си избрал ти в нашата страна?
    Не гледай в чужди канчета. Първо оправи нашата страна, пък после мисли за други.
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 име

    2 1 Отговор

    До коментар #174 от "Фамилия":

    Аз не споря какво пише в историята, която ти четеш. А посочвам, че освен напальончо, хитлерчо и байдънчо, има още един случай в който руснаците са наритали нагли натрапници.

    Коментиран от #225

  • 222 Каспаров

    0 2 Отговор
    Сега гледах видео от фронта.
    Защитниците на Зеленски залавят руски войник, изоставен от другарите си на една от фронтовите линии. Казват му да хвърли оръжието, да вдигне ръце и да излезе от скривалището си, защото нищо няма да му се случи. След като са му поставени белезници и е претърсен, нашественикът заявява на украинските воини, че ще им помогне да стигнат до бойните позиции на сънародниците му, ако му бъде дадена карта.
    Умен и далновиден руски войник. Браво!

    Коментиран от #224

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 БгТопИдиот🇧🇬

    4 0 Отговор

    До коментар #222 от "Каспаров":

    белезници.....на фронта ала Боливуд пикчърсс.............

    Коментиран от #229

  • 225 Фамилия

    1 2 Отговор

    До коментар #221 от "име":

    Стига с тия мантри да Наполеон и Хитлер? Кога руските свине са победили Наполеон в битка? Горя Москва а не Париж. И ако те бяха Великобритания и САЩ Хитлер щеше да стигне до Владивосток. Ама ги подминавате тези факти!

    Коментиран от #228, #236

  • 226 име

    1 0 Отговор

    До коментар #190 от "Истината":

    Не знам каква карта гледаш и къде си бил в часа по география, ама швестърите нямат граница с РФ. По коя математика сметна че с влизането на Финландия в нато, границата на РФ с нато е станала два пъти по-голяма?

    Коментиран от #232

  • 227 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Това е вярна политическа прогноза. След капитулацията на Украйна, НАТО ще се разпадне а ЕС ще се реформира основно, в посока извън бясната централизация.
  • 228 БгТопИдиот🇧🇬

    3 0 Отговор

    До коментар #225 от "Фамилия":

    Стига с тия мантри за Наполеон и Хитлер? Кога краварските свине са побеждавали някого в битка? И ако не бяха Великобритания и САЩ Хитлер щеше да е неуспял австрииски художник . Ама ги подминавате тези факти!
  • 229 Дон Кохон

    0 1 Отговор

    До коментар #224 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Преводът на описанието е автоматичен. Може да са белезници, може ръцете му да се вържат с въже. Това няма значение. А ти как си мислиш че се съпровожда пленник? Със свободни ръце ли? Ако искаш и един автомат да му дадат?
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Истината

    1 1 Отговор

    До коментар #226 от "име":

    Знам, че русофилите не сте обременени с познания и интелект, но поне погледни на картата. Сухопътните граници на Русия са 20 242 километра, от които едва 1437 бяха със страни членки на НАТО. С присъединяването на Финландия към тях се прибавиха още 1269 километра.

    Коментиран от #237

  • 233 голям праз

    2 1 Отговор
    европейски педелюнген ,лезботракани субекти с симоронски практики водят към Содом и Гомора ......
  • 234 Мунчо

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Българин":

    Не са платени а са "подплатени" с мозък в главите си за разлика от теб!
  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 име

    1 0 Отговор

    До коментар #225 от "Фамилия":

    Относно напальон, кой е влезнал в Париж и е дал конституционни права на франсетата? Да не би да е един руски цар? Е, кой тогава е победителя?
    Относно Хитлер и участието на САЩ и Англия: Хитлер изпраща общо към 190 дивизии на изток, а държи Европа окупирана с 45, от които само 5-6 механизирани. Да не говорим че в Норвегия войските така и не са видяли военни действия. Срещу тези смешни сили на вермахта, които нямат нищо общо с онези от 41-ва, както и немската военна машина няма общо, защото страдат от недостиг на хора, материали и гориво, на западняците им трябват 2.5 г и дори не стигат до Берлин. Англичаните много са бомбардирали, но е доказано че ефекта хич не е толкова голям, колкото си е мислел Харис. А колкото до помощта им. Примерно всички американски и канадски танкове, дарени на СССР са общо 12хил. Само от Т34 до края на войната са произведени 57 хил, прибави и другите десетки модели танкове по няколко стотин или хиляди бройки и съм сигурен че руснаците са използвали над 100 хил танка. 10% дарени от САЩ и Канада не нищо, но определено не са решаващи за хода на военните действия. Ако искаш си направи труда и ми посочи едно основно за войната оръжие използвано от руснаците, което им е дарено от американците. Ако намериш добре. За мен, ако не са били руснаците, на другите съюзници хич нямаше да им мине през акъла да правят десанти в Европа.

    Коментиран от #240

  • 237 име

    0 0 Отговор

    До коментар #232 от "Истината":

    Ауу, тук си прав, даже бих казал че ще се увеличава, познай що?!
  • 238 Истината

    1 1 Отговор
    Истината е, че мирът свърши и започна нова Студена война.
    Дълго време западните лидери се заблуждаваха, че Русия е нормална държава а руснаците са нормални хора. След близо две години и половина руска агресия тези заблуди вече са разсеяни и нормалните държави взимат мерки руските агресори в Украйна да бъдат спряни а Русия да бъде лишена от възможността да продължава с агресията си.
    А един от начините това да стане е силната отбранителна индустрия.
    Страните членки на НАТО осъзнахо необходимостта от повишаване на разходите за отбрана, за повишаване на боеспособността на армиите, за въвеждането на военен Шенген и за увеличаване на натовските сили за бързо реагиране в съседни с Русия страни, включително и България.
    И въпреки петите колони на Москва и полезни идиоти като този Емануел страните членки на НАТО усилено увеличават отбранителните си способности.
  • 239 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Ако има нещо измислено то това е русофила. Русофила е менте българин измислен и култивиран от руските дегенерати с цел да постави България и българския народ в подчинение и покорство спрямо руската кочина.
  • 240 Фамилия

    1 1 Отговор

    До коментар #236 от "име":

    Ако не бяха руснаците нямаше да ви има единствено вас, петата колона на Москва от национални предатели и българофоби!