Отидете към основна версия

2 424 3

Кой ще промени облика на Варна

  • варна-
  • конкурс-
  • главен архитект
Снимка: Даниел Аврамов

До 15 юни архитектите Жулиан Начев, Тодор Господинов и Виктор Бузев трябва да внесат в община Варна своите концепции как виждат архитектурното развитие на морската ни столица. Това са тримата кандидати допуснати до конкурса за главен архитект на Морската ни столица.

Кой от тях ще заеме поста на главен архитект ще стане ясно след като се оценят способностите им за стратегическо управление на общинското направление, стратегия за изпълнение на Общия устройствен план на Варна. До събеседване ще стигнат кандидатите, получили оценка над 4.

Що се отнася до професионалното развитие и достижения на кандидатите, то арх. Тодор Господинов е главен архитект на столичната община „Лозенец”. Арх. Жулиан Начев е известен с първото си място в конкурса „визия за Варна” през 2014 г. и реализираното в момента на проект „Ветрилата” на кръгово при варненския булевард „Атанас Москов”. Арх. Виктор Бузев е сега заемащия временно длъжността главен архитект на Варна от април 2014 г. Преди това е бил на същия пост на морските общини Бяла и Балчик, както и на варненския район „Аспарухово”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини