7 Юни, 2016 14:03 2 398 3

Кой ще промени облика на Варна

  • варна-
  • конкурс-
  • главен архитект
Кой ще промени облика на Варна - 1
Снимка: Даниел Аврамов

До 15 юни архитектите Жулиан Начев, Тодор Господинов и Виктор Бузев трябва да внесат в община Варна своите концепции как виждат архитектурното развитие на морската ни столица. Това са тримата кандидати допуснати до конкурса за главен архитект на Морската ни столица.

Кой от тях ще заеме поста на главен архитект ще стане ясно след като се оценят способностите им за стратегическо управление на общинското направление, стратегия за изпълнение на Общия устройствен план на Варна. До събеседване ще стигнат кандидатите, получили оценка над 4.

Що се отнася до професионалното развитие и достижения на кандидатите, то арх. Тодор Господинов е главен архитект на столичната община „Лозенец”. Арх. Жулиан Начев е известен с първото си място в конкурса „визия за Варна” през 2014 г. и реализираното в момента на проект „Ветрилата” на кръгово при варненския булевард „Атанас Москов”. Арх. Виктор Бузев е сега заемащия временно длъжността главен архитект на Варна от април 2014 г. Преди това е бил на същия пост на морските общини Бяла и Балчик, както и на варненския район „Аспарухово”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ мутра

    0 0 Отговор
    Който и да вземе поста, всичко зависи от ТИМ!
    Където им е нужно - там ще се строи ако ще и 10 години, след изтичане на срока. Стадион "Дупката" (бивш "Юрий Гагарин" и "Варна") го строят сега, след като времето за завършване беше 2010. Още бях ученик в Спортното и редовно си чакахме автобуса на спирката, където преди имаше информационна табела със сроковете на изпълнение. Не знам какви неустойки трябва да им нахакат, след като стадиона се строи с европари...
    Няма нещо голямо във Варна, което да се направи без участието на ТИМаджийските фирми - направо си е забранено! После си задължен да застраховаш в Армеец и да ползваш СОД/Т на ТИМ, за да си изплатиш наглостта, че си ползвал друга фирма, иначе ще ти стане ясно, колко далеко е закона и как се тълкува...

    Който и архитект да сложат, това ще е просто човек, който си отдава името под наем и поема отговорност за ТИМаджийските проекти, като опира пешкира ако нещо се размирише при евентуално журналистическо разследване и достъп на обществото до разкритата информация!

    Коментиран от #3

  • 2 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Обликът /видът, изгледът/ на Варна отдавна е променен до неузнаваемост. Вместо да се разширят улиците и сградите да мръднат на страни-- напротив! На същата ширина на улиците се построиха 4-6 етажни сгради и няма въздух за дишане. Доста от хубавите квартални градинки вече ги няма. Улиците са задръстени със тенекии /автомобили/ и никой не мисли за гаражи : наземни / наличните навсякъде са търговски обекти/ подземни, иБило някога в Париж надземни. Кой е този "Осман", който ще събори сгради, че да направи булеварди? Било някога в Париж. Сага"битката" за главен архитект е на рушветшийска основа-- не е важно колко ще му е месечната плата, важно е рушветът да пада !!!!
  • 3 Стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БГ мутра":

    Стадиона се строи, което е най-важното. Погледни другите проекти за стадиони в България - или са закъсали и не вървят на никъде като при Ботев, или се строи с години една единствена трибуна като на Левски. Във Варна се прави изцяло нов много модерен стадион, които ще отговаря на всички европейски стандарти, но все ще се намери някой такъв форумен "разбирач" като теб да недоволства. Това е много мащабен проект и няма как да стане за ден-два, изисква се търпение. Останалата част от мнението ти са пълни глупости и градски легенди, които никой нормален човек не взима на сериозно.