Отидете към основна версия

11 691 14

Лошо управление гони купувачите на имотите в Банско

  • банско-
  • цени-
  • купувачи
Снимка: М. Богданова ©

В разгара на зимния сезон брокери на недвижими имоти в Банско отчитат силен спад в търсенето, съответно броя покупки на ваканционни имоти. Причината, според тях, се крие не толкова в кризата, колкото в лошото управление на предлаганите недвижимости.

„Нямаме добри комуникации, нямаме добро обслужване по хотелите и ски пистите, нямаме достатъчно зелени площи, ето на това се дължи спадът в цените на имотите", казва Димитър Никулчин, собственик на фирма за недвижими имоти в Банско, цитиран от Дарик радио. Според него фирмите, които се грижат за управлението на имотите, особено британските, целят да пълнят собствените си джобове без да дават нищо на хората и именно поради тази причина клиентите бягат от Банско. Не по-малък проблем са и скъпите такси за обслужване, които понякога достигат до 700 EUR на година.

Към момента в Банско се продават над 330 гарсониери, при средна цена от 430 EUR/кв.м, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. С около 20 EUR/кв.м е по-висока средната стойност на двустайните ваканционни имоти. Офертите там са близо 700. Срещу 17 000 EUR може да се купи апартамент от 59 кв.м, който е напълно обзаведен. Намира се на около 1 км от кабинковия лифт и центъра на града. Оферираните тристайни апартаменти в зимния ваканционен комплекс са по-малко от предлаганите гарсониери. Броят им е малко над 250, а цената около 450 EUR/кв.м. Имот с прощ от 89 кв.м, разположен в малък затворен комплекс до р. Глазне, може да се купи срещу 38 990 EUR.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини