16 Декември, 2016 15:33 3 821 8

Британци не плащат данъците на купените у нас имоти

  • банско-
  • британци-
  • данъци
Британци не плащат данъците на купените у нас имоти - 1
Снимка: М. Богданова ©

Голяма част от британските собственици на недвижими имоти в Банско не си плащат местните данъци и такси, стана ясно след среща на местната власт и представители на британското консулство. Задълженията са трицифрени суми, тъй като не са плащани налози за последните 7-8 години, върху които текат и лихви. „Да се издирват актуалните адреси на собствениците чрез официален сайт във Великобритания”, предложи вицеконсула на британското посолство Теодора Манева, цитирана от БНР.

След 19 декември 2016 г. започват проверки на общината, НАП и полицията за намаляване на сивия сектор в частта туристически услуги. Проблемът е, че много британци наемат къщи на свои сънародници или ползват собствениците си имоти за извършване на туристически услуги без да плащат данък от дейността, която извършват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vrvm

    27 2 Отговор
    Държавата запорира имотите и ги обявява за продан, като с парите покрива задълженията.
  • 2 сир

    18 4 Отговор
    Те се колониалисти йе, ' кви данъци им тъсите и внимавайте да не ядосате белите господари !
  • 3 име

    19 4 Отговор
    сега за пореден път ще видим двойният стандарт на нашите управници.
  • 4 Townboy

    13 3 Отговор
    Конфискация!
  • 5 Любопитен

    2 0 Отговор
    Това не е сивия сектор, защото те са регистрирани просто още никой не им е връчил сметката -- > Леля Таня от 3тия етаж дето дава под наем спалня с тераса за 250лв/м е в сивия сектор
    И този дето се изказа "Държавата запорира имотите и ги обявява за продан" ... хаха За 200-300лв да продадат имот за 200-300 хиляди..
    Те това са хора, които са имали някакви излишни пари и са решили да си закупят имот преди време и сега този имот е последно нещо за което мислят..
    Сега ще им тече смешната лихвата .. и като дойдат след 10 години за да си продадат имота, ще си я платят .. то тва не е бай Ганьо да се тарикати за 20 лв.
    Ама евала на вицеконсула, че се е сетила да ги търси на актуалните им адреси .. Сигурно така биха направили англичаните, ако аз си купя имот там и не си плащам данъците..
    Като цяло страхотна новина .. много ме радвате
  • 6 Баткото

    5 0 Отговор
    Живял съм в Англия и мога да кажа ,че англичаните са абсолютно коректни в това отношение .Даже са страхливи,ако закъснеят .Само трябва някой да ги уведоми,било с писмо ,смс или имейл. Другото ,което е много важно ,че те са свикнали да плащат онлайн, нужна е само една дебит карта и един по-нов телефон ,а те ги имат тези неща ,но незнам дали услугата се предлага в България?
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Докато държат дърти баби в държавната аминистрация така ще е, в цивилизованите държави отдавна си плащат данъците онлайн.
  • 8 гражданин на България

    1 0 Отговор
    Така е, хората едва ли знаят че дължат данъци. В редовните страни това се прави с директен дебит само веднъж и след това всичко става автоматично. У нас трябва да ходиш по институции и да търсиш дали има нещо за плащане, казват ти че не знаят и да идеш другаде, цял ден могат да те разкарват и да им се молиш да платиш. Не са виновни собствениците на имоти, а нашата закостеняла бюрокрация.