Отидете към основна версия

6 198 5

Плащате само 150 EUR на месец, ако живеете в имот в този град

  • италия-
  • матуа-
  • жилища

Италианския Мантуа с атрактивно предложение

Снимка: Shutterstock

Италианският град Мантуа обяви, че търси нови жители. Общината предложи вноска от 150 EUR на месец за една година на тези, които се преместят в град, разположен в италианския регион Ломбардия.

Според кмета Матиа Палаци, целта е да се „привлекат нови жители и в същото време да се опитаме да помогнем за обновяването на многото празни къщи в града, които често се пренебрегват от техните собственици“.

За да увеличи броя на жителите в града, местният съвет реши да отпусне 400 000 EUR (200 000 EUR от септември 2023 г. и още 200 000 EUR следващата година) за финансиране на 100 кандидатури всяка година.

Семейства и отделни лица могат да участват в новата програма за наематели, която ще бъде обявена през юни 2023 г. Схемата ще е насочена към професионалисти със заплати около 1200-1500 EUR на месец, които ще трябва да подпишат договор за наем за поне една година. Прагът на доходите все още не е определен.

„В следващите 2 години ще има много нови предложения за работа“, увери кметът. Има няколко компании, които инвестират и произвеждат в Мантуа, особено в логистичния сектор. В допълнение към пристанището на Валдаро, се отчита растеж на няколко компании, включително Adidas, Corneliani (сега разширяваща се след кризата), Opto Engineering и MyNet, които наемат млади хора.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини