Last news in Fakti

21 Юли, 2023 13:21 6 174 5

Плащате само 150 EUR на месец, ако живеете в имот в този град

  • италия-
  • матуа-
  • жилища

Италианския Мантуа с атрактивно предложение

Плащате само 150 EUR на месец, ако живеете в имот в този град - 1
Снимка: Shutterstock

Италианският град Мантуа обяви, че търси нови жители. Общината предложи вноска от 150 EUR на месец за една година на тези, които се преместят в град, разположен в италианския регион Ломбардия.

Според кмета Матиа Палаци, целта е да се „привлекат нови жители и в същото време да се опитаме да помогнем за обновяването на многото празни къщи в града, които често се пренебрегват от техните собственици“.

За да увеличи броя на жителите в града, местният съвет реши да отпусне 400 000 EUR (200 000 EUR от септември 2023 г. и още 200 000 EUR следващата година) за финансиране на 100 кандидатури всяка година.

Семейства и отделни лица могат да участват в новата програма за наематели, която ще бъде обявена през юни 2023 г. Схемата ще е насочена към професионалисти със заплати около 1200-1500 EUR на месец, които ще трябва да подпишат договор за наем за поне една година. Прагът на доходите все още не е определен.

„В следващите 2 години ще има много нови предложения за работа“, увери кметът. Има няколко компании, които инвестират и произвеждат в Мантуа, особено в логистичния сектор. В допълнение към пристанището на Валдаро, се отчита растеж на няколко компании, включително Adidas, Corneliani (сега разширяваща се след кризата), Opto Engineering и MyNet, които наемат млади хора.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    16 1 Отговор
    Не знам къде е ама от морето постоянно изскачат жители, защо не ги попитат, може пък да останат!
  • 2 ХАХАХА

    12 6 Отговор
    Колко е бил далновиден Т Ж преди 38 години ,когато предложи същото за заселване на Странджа Сакар, ама нещо не се получи . На никой не му се живееше в пустощта. Еее интересно колко са заселени такива села и тези ,в които се предлагат къщи по едно Евро? Еее и нищо да не е въпроса е какво предлага " проспериращия запад", сакън да не кажем че такива предложения е имало и по времето на гадния соц.

    Коментиран от #3

  • 3 Софиянец

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Бай Тошо беше мъдър и умен политик.Но оня от Веселиново ни унищожи и драгалевския команч

    Коментиран от #5

  • 4 Анонимен

    5 0 Отговор
    Браво на кмета. Откриване на нови работни места с добра/ за Италия/ заплата е добре дошло за града.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.