Отидете към основна версия

18 791 3

Рецепта на деня: Картофена салата с крема сирене, горчица и кисели краставички

  • картофена салата-
  • сос-
  • горчица-
  • кисели краставички-
  • какво да сготвя

Може да се поднесе топла като основно ястие или студена като гарнитура към месо и пиле, но също и като плънка в сандвичи

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г малки картофи; 1 парче лимонова кора; 1 опаковка крема сирене натурално; 1 с.л. горчица; 1/2 червен пипер; 2 с.л. магданоз; 1 с.л. копър; 3 с.л. зехтин; 2 с.л. лимонов сок; 1 с.л. оцет; 2 с.л. ситно нарязани кисели краставички; 1/2 червен лук, нарязан на тънки филийки; няколко филийки бекон сол и черен пипер.

Начин на приготвяне:

1. Избираме малки картофи и ги измиваме много добре, защото ще използваме и кората. Добавяме сол и лимонова кора във врящата вода. По желание добавяме 2-3 стръкчета билки, за да ароматизираме картофите. Варим 15-20 минути, докато картофите станат меки. Времето за варене зависи от големината и свежестта на картофите.

2. Извадете картофите от врящата вода и докато са още горещи, ги нарежете на малки хапки.

3. Веднага добавете зехтин, сол, пипер и крема сиренето. Сега, когато са топли, те абсорбират всички съставки и аромати.

4. Добавете горчица, лимон, оцет, пипер, кисели краставички и лук.

5. Разбъркайте топлата картофена салата.

6. Накрая поръсете с нарязаните билки и малко чесън.

7. Нарежете на ситно 1 филийка бекон. Запечете бекона в гореща тиган без мазнина за 2-3 минути. Извадете го върху абсорбираща хартия и оставете да изстине. Поръсете картофената салата с хрупкавия бекон точно преди сервиране.

Сервираме картофената салата топла като основно ястие или студена като гарнитура към месо и пиле, но също и като плънка в сандвичи, пише woman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.

Свързани новини