Отидете към основна версия

2 071 7

Рецепта на деня: Пьоркьолт - задушено свинско по унгарски

  • пьоркьолт-
  • свинско месо-
  • задушено-
  • унгарска кухня-
  • какво да сготвя

Едно от най-популярните унгарски ястия

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свинско месо - 800 г плешка или бут; лук - 1 глава; чушки - 2 - 3 бр. червени; домати - 1 бр. голям; олио - 4 с.л.; червен пипер - 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне:

Избирате свинска плешка или свински бут, т.е. месо, което няма тлъстини. Нарязвате го на кубчета. Лукът се нарязва на ситно. Доматът се разполовява, махат се семената и се нарязват на 8 парчета.

Олиото се сгорещява и лукът се запържва за 2-3 минути. Добавят се нарязаното свинско месо и наситнената пиперки. Пържи се равномерно от всички страни. Добавя се нарязаният домат, подправя се и се сипва малко гореща вода.

Ястието се задушава под капак на слаб огън до омекване на месото и се поднася с картофено пюре или кус кус, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини