Отидете към основна версия

43 594 143

Оргазъм без еякулация - какви са ползите?

  • оргазъм-
  • еякулация-
  • сперма-
  • тантра

Смята се още, че задържането на сперма повишава нивата на тестостерона

Снимкa: Shutterstock

Свикнали сме да мислим, че оргазмът при мъжете винаги включва еякулация. Всъщност обаче двете са отделни неща и мъжете са способни на така нареченото „задържане на сперма“ – процес, при който мъжът получава оргазъм, но без да еякулира, пише rozali.com

Задържането на сперма е сексуална практика, която предотвратява еякулацията. Тя е застъпена в тантричния секс, където мъжът успява да постигне оргазъм без да отделя сперма (известен още като сух оргазъм). Това е напълно възможно, тъй като достигането на връхната точка и еякулацията са две отделни биологични явления, макар през повечето време да се случват едновременно.

Ползи от оргазма без еякулация

Основната причина, заради която мъжете решават да практикуват задържане на сперма е, че по този начин могат да поддържат ерекцията си след оргазъм. Това означава, че те са способни да изпитат многократни оргазми, което е допълнително удоволствие не само за тях, но и за партньорките им.

Задържането на сперма дава повече сексуална издръжливост, както и повече самоконтрол и по-добро осъзнаване на тялото. Оргазмите без еякулация също така подобряват качеството на спермата (по-голямо количество сперма с по-високо качество). Смята се още, че задържането на сперма повишава нивата на тестостерона.

Тантра и задържането на сперма

Според тантричния секс тази сексуална практика дава много голяма енергия и жизнена сила на мъжете. Идеята е, че с помощта на сухия оргазъм жизнената сила циркулира обратно в тялото на мъжа и по този начин го зарежда с енергия. Задържането на сперма също така улеснява оргазмите в цялото тяло. Когато се използват дишане, звукове и движения оргамзите могат да се разпространят в цялото тяло. Някои хора смятат също, че еякулацията освобождава емоции и ако те се задържат заедно със спермата, мъжът може да се свърже по-лесно с тях.

Съвети за задържане на сперма

Сухите оргазми понякога се случват естествено, когато мъжът е еякулирал няколко пъти скоро преди това. В този случай тялото все не е успяло да произведе повече сперма. Ето защо един от начините мъжът да опита тази сексуална практика е, след като вече е еякулирал.

Друг начин за трениране на оргазъм без еякулация е мъжът да се обучи да контролира реакцията си при получаване на оргазъм. Интересното е, че тук упражненията на Кегел са полезни и за силния пол. Друг вариант за трениране е спирането и възобновяването на уринирането, тъй като по този начин мускулите отново се контролират.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 42 гласа.

Свързани новини