Отидете към основна версия

16 740 140

Случва се: желание за секс има, ерекция - не!

  • ерекция-
  • желание-
  • секс-
  • еректилна дисфункция

Вижте какви са възможните причини за тази ситуация

Снимкa: Shutterstock

На всеки мъж се случва поне веднъж в живота - желание за секс има, но ерекция - няма! Върху силния пол пада тежестта на това да се "представя" блестящо по време на секс и липсата на основния мъжки компонент може да скапе настроението дори на най-големите играчи, пише Sexwell. Любопитен факт е, че много жени приемат, че вината е у тях, което дори влошава ситуацията. Ето и възможните причини за тази неловка ситуация:

Ако е само веднъж...

Случва се! Мъжете - и те са хора, а понякога тялото сякаш има свой ум и не всичко е под наш контрол. Вълнение, повечко питиета в бара... може да бъде всичко! Винаги можете да опитате отново по-късно или на следващия ден, като междувременно ѝ докарате няколко оргазма чрез орален секс.

Ако сте нова двойка...

Възможно е да я харесвате твърде много и мъничко да се притеснявате. В това няма нищо лошо, даже напротив! Толкова сте обладан от нейното същество, че самото ѝ присъствие изземва всички останали ваши функции. Това е любов и тя е много по-силна дори от желанието за секс! Дайте си време и бъдете спокойни - нищо лошо не се е случило!

Ако се случва редовно и с различни партньори...

При по-младите мъже проблемите с ерекцията обикновено вървят ръка за ръка с психологическа блокада и притеснение. Една загубена ерекция обикновено потвърждава най-големите тревоги на мъжа и го кара да се притеснява още повече следващия път. Това е затворен кръг, който трябва да бъде разбит. Разбираемо е, че много от мъжете, които страдат от този проблем не го обсъждат открито, най-малкото със своите половинки. Те просто се надяват нещата да станат по-добри от самосебе си, или избягват секса като цяло.

Освен хроничното притеснение, еректилната дисфункция може да бъде причинена и от други фактори:

- Физически проблеми (със сърцето или диабет);
- Депресия;
- Алкохол, цигари и наркотици, които свиват кръвоносните съдове и влияят на здравето;
- Психологическа травма

При някои мъже дори само презервативът може да е причина да загубят ерекцията си, поради различни психологически асоциации с него.

Опитайте да се отпуснете и двамата – в релаксираща обстановка или с чувствен масаж. Ако проблемът е по-сериозен, например депресия, е добре да се консултирате с професионалист. За всеки друг случай, винаги можете да опитате и козметични продукти за получаване на ерекция, като например възбуждащ спрей.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини